יום שבת, 28 בספטמבר 2013

עוגת טחינה - פעמיים

תכננתי עוגת טחינה. איזה יופי של דבר - גם עוגה טעימה, גם בניחוח חלבה וגם סוג של הילה בריאותית. נא לא לספור את הקלוריות שבסוכר ואת הנזק הבריאותי שבקמח לבן. טחינה זה מזון בריאות ולכן אני מזמינה לעוד פרוסה עם קפה או תה. אבל מה... בעלי שהוא אחראי על עריכת הקניות (ואני - על עריכת הרשימה) קנה טחינה גולמית. טעימה, בריאה. אבל עם "אבל" אחד קטן - בצבע ירוק. עם פטרוזיליה ותיבול. אז נכון שעוגיות מלוחות בטעם פטרוזיליה יכולות להיות אתגר מעניין בהחלט (מי בעד?) אך פעם הבאה אצטרך לדייק יותר ברשימת הקניות.
אל דאגה. בלי עוגה לא נשארנו. ואפילו עם טחינה. וגם קצת חלבה מעל... שיהיה לבריאות. הנפשית בעיקר, כי איך אפשר בלי פרוסת עוגה...

עוגת טחינה ומיץ תפוזים

מצרכים (ל-2 תבניות אינגליש קייק)
3 ביצים
1/2 1 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
3/4 כוס שמן
1 כוס מיץ תפוזים טרי סחוט
2 כוסות קמח
2 כפיות א.אפיה
3/4 כוס טחינה גולמית
הכנה:
להקציף כדקה (אפשר במטרפה ידנית, אני מעדיפה במיקסר) את הביצים עם הסוכר וסוכר וניל עד שהתערובת מבהירה מעט. להוסיף את השמן בהדרגה תוך כדי ההקצפה. להוסיף מיץ תפוזים ולערבב לתערובת אחידה.
להוסיף קמח ואבקת אפיה ולערבל לתערובת אחידה. להוסיף טחינה ולערבל כמה שפחות, רק עד שהיא נטמעת בתערובת.
להעביר לתבנית אפיה ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות כ-40 דקות.
מעל העוגה החמה אפשר לפזר פירורי חלבה להדגשת הריח והטעם של חלבה.
מקור להשראה: קרין גורן, סודות מתוקים 2
עוגת טחינה וסילאן

 מצרכים (ל-2 תבניות אינגליש קייק):
3 ביצים
1 כוס סוכר חום
7 כפות טחינה גולמית
1/3 כוס סילאן
1 כוס חלב
1/2 1 כוס קמח
1 כפית אבקת אפיה
לעיטור:
כמה כפות סילאן
שקדים גרוסים / שומשום / פירורי חלבה
הכנה:
במיקסר להקציף את הביצים ואת הסוכר במשך 3-4 דקות לקבלת תערובת תפוחה.
בקערה קטנה לערבב את הטחינה והסילאן עד לקבלת קרם חלק ללא גושים. להוסיף את תערובת הטחינה לקערת הביצים ולהקציף עד לקבלת בלילה חלקה. להוסיף את החלב ולהמשיך להקציף עד לקבלת בלילה חלקה.
לצקת את התערובת לתבנית, לפזר על פני העוגה את התוספות הנבחרות (שקדים, שומשום או חלבה) ולאפות בתנור מחומם מראש לחום של 180 מעלות כ-45 דקות. להזליף סילאן מעל העוגה החמה.





מקור להשראה בהרבה שינויים שלי - פסקל פרץ-רובין, העוגות של פסקל

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה