הגננת של הילדה שלי כבר מכירה את נוהל ההתקשרות. כשהיא מתקשרת אליי (והלב שלי מחסיר פעימה - מה קרה?!) עוד לפני "שלום" היא אומרת: "אל תדאגי, הכל בסדר, אבל... לכרמל יש חום / כרמל הקיאה / כרמל בוכה ללא הפסקה / כל דבר אחר שמסתיים ב-תבואי לקחת את הילדה. העיקר שזה מתחיל ב"אל תדאגי, הכל בסדר". ועם השאר אני כבר יכולה להתמודד.
לפני יומיים באמצע הנסיעה בפקק קיבלתי טלפון מחסוי. "שלום, מדברת שיר ממפעל הפיס". שיר, יקירתי, לא ככה מתחילים שיחה. נכון שלא קוראים לך אראלה, אבל לרבע שניה כבר ראיתי את עצמי על מטוס לחופשה חלומית בפיג'י. אנחנו, ים וצפיפות אוכלוסין מהנמוכות בעולם. "רציתי להציע לכם לעשות מנוי למפעל הפיס". המטוס שלי עשה רוורס ואנחנו בעצם באיילון עם צפיפות אוכלוסין גבוה בהרבה מהרצוי. אוף, אשליות, אשליות שאינן מתגשמות. וחבל.
יש לנו לקוחה שזכתה ברכב במקדונלדס לפני כשנתיים. משאיר פתח לתקווה, עד אז הייתי בטוחה שהגרלות מסוג זה - קונספירציה אחת גדולה. מצד שני, מסכנה עשתה כבר תאונה שלישית עם הרכב בשנתיים אלה. כנראה גם פה פועל חוק האיזון, מרוויחים מצד אחד ומפסידים מהצד השני.
החוק עובד גם באוכל. למה, למה, למה אי אפשר שלשוקולד תהיה אותה כמות הקלוריות של חסה. ובכלל, ככל שהאוכל טעים יותר, הוא משמין יותר. לא, לא אמרתי שחסה זה לא טעים. אבל עוגת גבינה ובננות - טעים יותר...
עוגה עם קצת יותר השקעה ממה שאני נוהגת להביא בבלוג - בגלל קירור ואפיה מוקדמת של בצק. אבל כל ההשקעה משתלמת כפליים. אראלה - תתקשרי כבר, הקפה והעוגה עליי...
עוגת גבינה, בננות ומייפל עם בצק פריך
מצרכים: (לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ)
לבצק:
1/2 1 כוסות קמח + 1 כפית א. אפיה
1/3 כוס סור חום
90 גר' חמאה, חתוכה לקוביות
2 חלמונים
1 כף מים קרים
1/3 כוס סור חום
90 גר' חמאה, חתוכה לקוביות
2 חלמונים
1 כף מים קרים
לשכבת גבינה:
500 גר' גבינה לבנה
1/2 כוס סוכר
2 כפיות תמצית וניל
2 בננות בשלות גדולות, מרוסקות למחית חלקה
3 ביצים
3 כפות מייפל
2 כפות קורנפלור
1/2 כוס סוכר
2 כפיות תמצית וניל
2 בננות בשלות גדולות, מרוסקות למחית חלקה
3 ביצים
3 כפות מייפל
2 כפות קורנפלור
הכנה:
לשים במעבד מזון את הקמח, את הסור והחמאה ולעבד קצרות לתערובת פירורית. להוסיף את החלמונים והמים ולעבד קצרות.
להעביר למשטח מקומח וללוש רק עד שמתקבל בצק חלק. ליצור הבצק כדור, לעטוף בניילון נצמד ולשמור במקרר כ-30 דקות.
לשטח את הבצק על בסיס ודפנות התבנית. לדקור את הבצק במזלג, לכסות ולשמות ולקרר כ-30 דקות נוספות.
את הבצק הקר להכניס לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות. לאפות אפיה חלקית כ-20 דקות, עד שהבצק מזהיב. לצנן.
בינתיים לשים בקערת המיקסר את הגבינה, הסוכר ותמצית הווניל ולטרוף לתערובת אחידה. להוסיף את מחית הבננה, הביצים, המייפל והקורנפלור. לטרוף שוב לקבלת תערובת אחידה וחלקה. לשפוך את התערובת על תחתית הבצק הקרה.
לאפות בתנור שחום מראש לחום של 180 מעלות כשעה ורבע, עד שהעוגה מתייצבת.
לצנן בתנור כשדלתו פתוחה מעט. לכסות ולשמור במקרר שלוש שעות לפחות לפני ההגשה.
מקור להשראה: עוגות גבינה מתוך סדרה "מה אוכלים היום" בעריכת איילת לטוביץ'.
בעוגה זו גיליתי את השילוב המעניין והטעים (מאוד) של בננות וגבינה. עכשיו, איך שאתם מכירים אותי כבר... בוודאי שאמצא לזה גם גרסה מקוצרת להכנה זריזה. בלי קירור הבצק, בלי להוציא את המיקסר. רק צריך לזכור להפשיר את בצק העלים מראש. ובשביל להחליט איזו מן הגרסאות טעימה יותר - תצטרכו להכין את שתיהן...
מצרכים: (לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ)
בצק עלים מופשר ומרודד לפי גודל התבנית
לשכבת גבינה:
2 ביצים
3/4 כוס סוכר
2 בננות גדולות משלות, מרוסקות למחית חלקה
200 גר' יוגורט לבן חמוץ (דנובה)
500 גר' גבינה לבנה
1/2 כפית קינמון
2 כפות קורנפלור
3/4 כוס סוכר
2 בננות גדולות משלות, מרוסקות למחית חלקה
200 גר' יוגורט לבן חמוץ (דנובה)
500 גר' גבינה לבנה
1/2 כפית קינמון
2 כפות קורנפלור
הכנה:
לרפד את התבנית ודפנותיה בבצק עלים.
לטרוף את הביצים עם הסוכר. להוסיף את הגבינה, היוגורט, מחית הבננות, הקינמנון והקורנפלור. לערבב היטב לתערובת חלקה. לשפוך את התערובת מעל הבצק.
לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ-40 דקות.
העוגה עולה בזמן האפיה וכמו כל עוגת גבינה יורדת בנפח לאחר שמוציאים מהתנור.
מקור (ברוסית)
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה