יום שבת, 28 בספטמבר 2013

פילאף אורז עם במיה, דלעת וגזר


אורז זה בריא, ירקות זה בריא, הנה שילוב פחות שגרתי של שניהם, הבנוי על עקרון מוכר של פילאף (או פאיה או איך שתקראו) - מתחילים בהזהבה של ירקות ואורז, מוסיפים נוזל רותח - מרק או מים ומבשלים לקבלת קדרה ארומטית. שיהיה לבריאות.
פילאף אורז עם במיה, דלעת וגזר
מצרכים:
2 שיני שום קצוצות
כ-500 גר' דלעת חתוכה לקוביות בגודל 2-3 ס"מ
600 גר' במיה קפואה של סנפרוסט (להפשיר תחת זרם מים)
2 גזרים - מגוררים גס
1 עגבנייה קצוצה
2 כוסות אורז
4 כוסות מים רותחים או מרק עוף
תיבול: מלח, פלפל שחור גרוס
הכנה:
לחמם כמה כפות שמן זית במחבת גדולה ועמוקה. לטגן את השום עד להזהבה קלה, להוסיף את הירקות ולתבל.
לטגן עד שהירקות מזהיבים. להוסיף אורז, לערבב ולטגן יחד כמה דקות נוספות עד שגרגירי האורז מלבינים.
להוסיף מים או מרק עוף, להביא לרתיחה, לכסות ולהנמיך את האש.
לבשל כ-30 דקות עד שהאורז והדלעת רכים.




מקור להשראה: "המטבח הצמחוני של על השולחן"

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה