יום שני, 9 בספטמבר 2013

דלורית במילוי סלט עגבניות פיקנטי





בעלי תמיד מביא לי זרי פרחים בהם שולט הצבע הכתום ואני אוהבת לצלם אוכל כתום בצלחת כתומה. 
 
תענוג לצמחונים ולאוהבי ירקות מבושלים. בריא ופשוט מאוד להכנה, טעים גם חם וגם קר - ממש כל היתרונות במקום אחד.
 
 
מצרכים:
 
דלורית
2 כפות שמן זית
למילוי:
10 עגבניות שרי או 2 עגבניות רגילות
1 כף שמן זית
2 כפות רוטב צ`ילי מתוק
1 כף מיץ לימון
מלח + פלפל + פפריקה אדומה מתוקה + חריפה
פטרוזיליה או כוסברה
בצל קצוץ, שום קצוץ, פלפל חריף קצוץ - אפשר להוסיף אחד מהם (או את כולם...) לפי הטעם האישי

 
הכנה:
 
לחתוך את הדלורית לחצי, להוציא את הגרעינים. למרוח בפנים שמן זית. להניח בתבנית עם הצד החתוך למטה. תנור כ-200 מעלות, כ-35 דק`. לבדוק עם המזלג שהדלורית רכה, לדלורית גדולה צריך יותר זמן.
 
להכין את הסלט למילוי - לחתוך את העגבניות לקוביות קטנות, לתבל, להוסיף את השמן, רוטב צ`ילי ומיץ לימון. למלא את הדלורית.


מקור להשראה - מתכון של רות סירקיס

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה