יום שבת, 7 בספטמבר 2013

סלט פלפלים קלויים בשתי גרסאות




עוגות ושוקולד זה מעולה. חבל שאי אפשר לחיות רק על זה. כי עוד לא המציאו ג`ינס במידה המתאימה... אז הנה סלט פלפלים קלויים בשתי גרסאות שונות. שתיהן טעימות באותה מידה. מעולה כתוספת לבשר או עם סנדביץ` – עם גבינה לבנה או חומוס + פסטרמה הבנאלים.

מאוד אוהבת להשתמש בירקות קלויים – פלפלים, חצילים, עגבניות... תמיד שמה בתנות כמה סוגי ירקות ביחד ומשתמשת בהם לסלטים שונים וטעימים. אפשר גם לטגן על הגז עם שמן, אבל אז אנחנו קצת הורסים את הגדרת הסלט כמאכל בריא... חוץ מזה שלהכניס לתנור על גבי נייר אפיה שזורקים אותו אחר כך – הרבה יותר פשוט...

אני אוהבת להשתמש בפלפלים בכל מיני צבעים – יותר שמח בצלחת.

קולים כמה פלפלים (נניח, ששה...) בתנור (גריל, 200 מעלות, כ-25 דקות). כשהם עוד חמים, מעבירים לשקית סנדוויץ` וסוגרים. מניחים להם להתקרר בפנים – ככה יותר פשוט להוריד את הקליפה.
קולפים את הפלפלים, חותכים לרצועות ארוכות ודקות. מניחים בקערה ומכינים משרה: 

גרסה א` –

1/3 כוס חומץ
2-3 כפות מים
מלח ופלפל שחור גרוס
ואפשר להוסיף גם אנשובי למי שאוהב... ניסיתי פעם להוסיף כמה זיתים, גם לא רע. פשוט לשים מעל הפלפלים...

גרסה ב` –
1/3 שמן זית
1 כף חומץ
מלח ופלפל שחור גרוס

לערבב את כל החומרים לרוטב שבחרתם. לשפוך על הפלפלים. אפשר לאכול אחרי חצי שעה.
מקור גרסה ב` – ישראל אהרוני, "ארוחות ערוכות"

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה