יום שבת, 7 בספטמבר 2013

עוגת שוקולד ודובדבנים מהירה



את העוגה הזאת מכינים בעשר דקות, לא צריך להפריד ביצים ולהקציף חלבונים, מלכלכים רק קערה אחת ותודו שלפעמים זה שיקול חשוב בבחירת המתכון. וחוץ מזה, שילוב של שוקולד ודובדבנים עובד תמיד...
מצרכים:
150 גר` שוקולד מריר
150 גר` חמאה או מרגרינה
1/2 כוס שמנת מתוקה (ואני שמה חלב...)
1/2 כוס סוכר
1 כף קקאו
3 כפות ברנדי
4 ביצים
1 כוס אגוזי לוז או שקדים שבורים לחתיכות קטנות (אני מעדיפה אגוזי מלך)
1/2 כוס קמח + כף א. אפיה

צנצנת דובדבנים משומרים - 380 גר`

לציפוי:
50 גר` שוקולד מריר + 30 גר` שוקולד חלב (שמתי רק מריר)
3 כפות מית דובדבנים (מצנצנת שימורים)
3 כפות שמנת או קצפת (ובמקרה שלי - חלב)
2 כפות אבקת סוכר (לא חובה...)

תנור - 180 מעלות
זמן אפיה - 50 דקות

הכנה:
ממיסים שוקולד + חמאה במיקרו. מוסיפים את כל המצרכים אחד אחרי השני לפי הרשימה ומערבבים. ביצים מוסיפים אחד - אחד, מערבבים טוב אחרי כך הוספה. מעבירים לתבנית. מוסיפים את הדובדבנים ללא מיץ. זהו!

לציפוי - ממיסים את השוקולד + אבקת סוכר במיקרו. להוסיף מיץ וחלב או מה שהחלטתם לשים. לערבב. מצפים עוגה כשהיא קרה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה