יום שבת, 16 בספטמבר 2017

עוגות סולת אישיות עם גרגרי רימון וקצפת מי ורדים. חג שמח.


מגניב. זה קצת כמו לחזור הביתה - לבקר בבלוגנו היקר והמוזנח, בו לא נכתבה אות כבר תקופה ארוכה, מעל שנה. אבל יש דברים שלא שוכחים. כמו לרכב על אופניים (שאף פעם לא ידעתי) או להכין עוגת שוקולד כושית (מכל המבחר בסופו של דבר יש לי שני מתכונים קבועים ופשוטים אליהם חוזרת כל הזמן).

לא בטוחה שחזרתי, לא יודעת אם יהיה לי זמן להמשיך ולכתוב. ממש מקווה שכן, כי חסר לי. בינתיים התאמצתי עם מתכון מיוחד לראש השנה. עוגות סולת אישיות (אפשר להגיש גם בכוסות קינוח). לא שגרתי, טעים מאוד - תסמכו עליי, לצורך ניסיון החזרה בחרתי את אחד הטעימים שיכלתי :) - וגם אפשר בקלות להמיר לפרווה.

הכי חשוב - שתהיה שנה טובה, מוצלחת וטעימה.

עוגות סולת אישיות עם גרגרי רימון וקצפת מי ורדים



מצרכים:

לעוגת סולת (תבנית מלבנית חד פעמית או ריבועית 25 ס"מ)
4 ביצים
2/3 כוס שמן
1/4 מיץ לימון טרי סחוט מלימון אחד גדול
1 כף ברנדי
3/4 כוס פחות כף מים (סה"כ לערבב ביחד 1 כוס נוזלים: לימון + ברנדי + מים)
קליפה מגוררת מלימון אחד גדול
1/2 כוס סוכר, עדיף סוכר חום
2/3 כוס שקדים טחונים דק
3/4 כוס קמח לבן רגיל
1 כוס סולת
1/2 1 שקיות אבקת אפיה

לסירופ:
1 כוס סוכר לבן
3/4 כוס מים
2 כפות דבש

לעיטור:
גרגרים מ-2 רימונים
1/2 1 מיכלים שמנת מתוקה להקצפה 32% - 38% (או קצפת צמחית לפרווה)
1/4 כוס סוכר
2-3 טיפות תמצית מי ורדים

הכנה:

סירופ - מתחילים בהכנה כמה שעות מראש. לשים את כל חומרי הסירופ בסיר, להביא לרתיחה ולבשל בבעבוע עדין 3-5 דקות עד לקבלת סירופ. לקרר ולשמור מכוסה במקרר.

עוגה: לחמם את התנור ל-160 מעלות. לשמן היטב את התבנית.

לטרוף בקערה ביצים, שמן, מיץ וקליפת לימון, ברנדי ומים.

בקערה נפרדת לערבב את כל החומרים היבשים: סוכר, שקדים, קמח, סולת ואבקת אפייה. להוסיף את היבשים לקערה עם הנוזלים ולערבב למרקם אחיד. להעביר לתבנית ולאפות כ-20 - 25 דקות, עד שהקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.

להוציא את העוגה מהתנור ולצקת עליה מיד את הסירופ הקר בעזרת מצקת, בהדרגה ובאופן שווה. להניח לעוגה להצטנן לגמרי ולספוג את הסירופ.

הרכבה: לפרוס את העוגה לריבועים (אפשר להגיש כפרוסות או להניח בתוך כוסות קינוח, במקרה כזה לקרוץ לעיגולים מעט יותר קטנים מקוטר כוסות הקינוח ולהניח פרוסות עוגה בתחתית כל כוס). לפזר גרגרי רימון למעלה.

להקציף שמנת מתוקה וסוכר לקצפת יציבה. להזליף פנימה תמצית מי ורדים ולערבב בעדינות. להניח תלוליות קצפת מעל העוגה. אפשר גם להשקיע, להעביר לשקית זילוף ולהזליף שושני קצפת. לקשט עם כמה גרגרי רימון נוספים.



השראה ממגזין על השולחן - גיליון 270 אוג' 2013



הע / ארות:

מי ורדים - אפשר גם לוותר, מאוד רצוי שלא.  לדעתי כמה טיפות אלה אחראיות על הטוויסט העיקרי של הקינוח.

את העוגה המוכנה וספוגה בסירופ אפשר להכין מראש ולשמור מכוסה כ-3 ימים בטמפרטורת החדר, ולהרכיב את הקינוח ממש לפני האירוח. מרגע ההרכבה הקינוחים יחזיקו מעמד כ-3-4 שעות במקרר.

עוגת סולת סופר טעימה גם בלי הקצפת. מכינה אותה גם לבד, ללא קישוטים. אפשר לגוון ולהחליף את הלימון בתפוז או להוסיף תבלינים לסירופ המתבשל, כמו קינמון, כוכבי אניס וכד'.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה