יום רביעי, 11 בספטמבר 2013

צלי עוף עם כופתאות




המירוץ אף פעם לא נגמר. הילד שלי מכור למכוניות. הוא מאוד אוהב לערוך למכוניות שלו תחרויות - מרוץ. וכל פעם מכונית אחרת מנצחת. פעם זה ריקו, פעם זה מטאור, פעם זריזי, פעם פוני. אלה שמות של המכוניות שלו. יש לו אולי מאתיים מכוניות - ואני מתכוונת רק לאלה שעל השטיח, ולכולם יש שמות.
 
גם אצלי המירוץ אף פעם לא נגמר. ואם יש משהו שיכול לעבור במספר את כמות המכוניות המפוזרות על השטיח בחדר של גילעד - זה כמות המתכונים שאני רוצה לנסות בתיקיית ה-must שלי. הנה עוד מנה לא שגרתית טעימה, הכל בסיר אחד וזה יתרון אדיר. 
 
 
מצרכים:
 
עוף מחולק
2 בצלים קצוצים
כ-2 כוסות אפונה וגזר קפואים
2 עגבניות - לחתוך לקוביות
2 כפות רסק עגבניות + 2 כפות רסק עגבניות עם תוספת שום (לא חובה, אפשר לוותר או להחליף ברסק רגיל)
2 כוסות מרק עוף חם (מאבקה)
תבלינים: מלח, כפית פפריקה אדומה מתוקה + רבע כפית חריפה
 
לכופתאות:
1/2 1 כוסות קמח
2 כפיות א. אפיה
1 כפית מלח, 1 כפית פפריקה אדומה מתוקה וגם קצת חריפה
1 ביצה
3/4 כוס מים
3 כפות שמן זית
בצל מטוגן מתוך הצלי
פטרוזיליה, כוסברה
 
 
לטגן את העוף עד ההשחמה בתוך סיר גדול. להוציא ובאותו הסיר לטגן את הבצל. להפריד כמה כפות מהבצל המטוגן עבור הכופתאות.
 
להניח את הירקות, לטגן כמה דקות ביחד, להוסיף רסק ותיבול. להוסיף את העוף ומרק עוף. לבשל על אש קטנה כשעה.
 
להכין את הכופתאות:
לערבב את כל החומרים, בעזרת שתי כפות ליצור קופתאות ולהכניס לתוך הסיר. לשפוך כמה כפות מהרוטב מעל הכופתאות שיספגו את הטעם, לכסות את הסיר. לבשל על אש קטנה עוד כעשרים דקות - באמצע להפוך את הכופתאות שיטבלו טוב ברוטב מכל הצדדים.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה