יום שלישי, 24 בספטמבר 2013

לביבות סלק, גבינה בולגרית ואגוזי מלך (אפויות)



אני אוהבת לביבות. מתוקות (עדיף, אבל משמין) ומלוחות (דרך מצוינת להכניס קצת ירקות לפיות הסרבניים של הילדים). וכמו שכבר כתבתי, עם סלט גדול ומרענן ליד זאת ארוחת הבוקר של שבת המושלמת עבורי. ואם כבר בריא וירקות - אז סלק נחשב לאחד הירקות הבריאים ביותר. עד עכשיו קניתי סלק רק בחורף בשביל מרק בורש שאנחנו מאוד אוהבים, וכעת מצאתי לירק הזה שימוש נוסף, ולא תאמינו (עד שתנסו) איזה שימוש טעים זה. מומלץ ביותר, ובתור בונוס - הצבע העז של הסלק נראה פשוט יפה בצלחת. בתאבון. לביבות סלק כבר טעמתם?
מצרכים:
1 סלק גדול
100 גר' גבינה בולגרית
2 ביצים
1/2 כוס קמח + 1/2 כפית א. אפיה
בצל קטן קצוץ ומטוגן להזהבה
2 חופנים אגוזי מלך - שבורים גס
תיבול: מעט מלח, פלפל שחור גרוס
הכנה:
לקלף את הסלק ולגרר במגררת גסה. לסחוט אותו מעט, להוסיף לסלק את כל שאר המצרכים ולערבב לתערובת אחידה.
לרפד את תבנית התנור בנייר אפיה ובעזרת כף לצקת לביבות שמנמנות. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ-15 דקות.


מתכון ששימש לי להשראה - של ליה שומרון מתוך הספר "מתכון בטוח"



פינת הפרגון 


זכיתי בארוחת הבוקר של מחלבות גד בזכות המתכון בתחרות שנערכה בפורום אוכל חלבי בתפוז

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה