יום שלישי, 1 באוקטובר 2013

שוקו ולחמניה

חופש, חופש תרדוף. משלושה שבועות של חופשת פסח ותוך הפוגות קצרות נוסח יום העצמאות / ל"ג בעומר / שבועות אנחנו מתקרבים לחופשת הקיץ הגדולה (מאוד) והחמה (מאוד). כמה כיף להיות ילד, ולו רק בגלל החופשים. אני בשביל לקבל חופש של שלושה חודשים צריכה ללדת, וגם זה לא בדיוק חופש, והנשים שבינינו יודעות כי המושג "חופשת לידה" בטח הומצא על ידי גברים...
ואני באתי היום עם האוכל האולטימטיבי של הקייטנות, אוכל של הילדות - שוקו ולחמנייה. אפיתי לחמניות הכי מהירות בעולם - סקונס, לחמניות בוקר בריטיות. בדיוק כמו שאני אוהבת - מקסימום טעם במינימום טרחה. בלי שמרים, בלי מיקסר, בלי מערוך, בלי ביצים, בלי חמאה... בעצם, עם חמאה, מומלץ לשים קצת חמאה מעל הלחמניה, וגם ריבה. חווית החופש המושלמת, גם אם מדובר בבוקר שבת אחד.
הלחמניות נייטרליות בטעמן ולכן משתלבות עם כל דבר, גם עם מתוק וגם נפלאות לצד סלט ירקות וקוטג` - קלסיקה בריטית בתוך הקלסיקה הישראלית... הלחמניות במיטבן מיד אחרי האפייה. לאחר מכן מומלץ לחמם דקות בודדות בתנור.
מצרכים:

2 כוסות (280 גרם) קמח
1 כף אבקת אפייה
2 כפיות סוכר
1/2 כפית מלח
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה (השתמשתי ב-10% לחסכון באחוזי שומן)
הכנה:
לערבב יחד את הקמח, אבקת האפייה, הסוכר והמלח. להוסיף את מיכל השמנת המתוקה ולערבב בעזרת כף. במידה והתערובת יבשה מדי ניתן להוסיף עוד כמה כפות שמנת מתוקה, בכל פעם כף אחת בלבד, עד שהקמח נספג כולו והבצק רך.
ללוש את הבצק לישה קצרה מאוד בעזרת הידיים רק עד איחוד כל החומרים (כ-4-5 קיפולים בלבד) אחרת הסקונס יצאו יבשים מדי וקשים.
להעביר את הבצק למשטח מקומח קלות. בעזרת הידיים לשטח את הבצק לעובי של כ–1.5 ס"מ. הבצק לא יראה אחיד, אבל זה בסדר גמור.
לקרוץ צורות עגולות בעזרת חותכן עגול או כוס בקוטר של 4-5 ס"מ. להניח את עיגולי הבצק במרווחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. את הבצק שנותר לאחד קלות ובמהירות, לשטח שוב לעובי של 1.5 ס"מ ולקרוץ עיגולים נוספים.
לאפות כ-12-14 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות, עד שהסקונס תופחים מאוד ומזהיבים קלות.






11 תגובות:

  1. תודה רבה, הסקונס המוצלחות היוו תוספת נהדרת למרק בטטה, כאשר לא הייתי מוכנה לוותר על לחמניות ביתיות ולא היו לי שמרים

    השבמחק
    תשובות
    1. כיף לשמוע :)
      סקונס באמת נפלאים בטעמם הניטרלי והולכים מצוין עם כל דבר.
      ועכשיו בא לי מרק בטטה.......

      מחק
    2. אפשר קצפת צמחית לגירסת פרווה

      מחק
    3. אין שום בעיה, הכנתי גם עם שמנת צמחית ויוצא מצוין. רק לתשומת לבך, שמנת צמחית בד"כ ממותקת ואז כדאי להוריד מכמות הסוכר לכפית אחת. אם רוצים לחמניות קצת יותר מתוקות - אין בעיה להשאיר 2 כפיות.
      בתאבון

      מחק
  2. הי,
    אםשר לשים 2 כוסות קמח תופח כשר לפסח כדי שיהיו כשרות לפסח?

    השבמחק
  3. הי,
    אםשר לשים 2 כוסות קמח תופח כשר לפסח כדי שיהיו כשרות לפסח?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי, מאיה
      לא ניסיתי, מניחה שאין בעיה להמיר
      רק תשימי לב, קמח כשל"פ סופג יותר נוזלים מקמח רגיל. לכן ההמרה היא לא אחד לאחד אלא בערך 4/5 כוס קמח כשל"פ תופח במקום 1 כוס קמח רגיל
      אשמח מאוד לשמוע איך יצא
      אגב, בתכנון אצלי ביום-יומיים הקרובים גם לפרסם שני מתכונים ללחמניות פסח...
      חג שמח

      מחק
    2. תודה רבה,
      אנסה הערב.
      מחכה בכיף למתכונים הכשרים לפסח☺

      מחק
  4. האם אפשר לשים ביצה , וחצי כוס שמן במתכון הזה ?

    השבמחק
    תשובות
    1. לא יודעת לענות כי זה די יהפוך את המתכון למשהו אחר לגמרי 😉
      למה חייב להוסיף?..
      אם מנסה בכל זאת (לא על אחריותי 😉) אשמח לשמוע מה יצא, אולי עלינו פה על סטארט אפ חדש...

      מחק
  5. האם אפשר לשים ביצה , וחצי כוס שמן במתכון הזה ?

    השבמחק