יום רביעי, 25 בספטמבר 2013

לביבות גבינה לבנה ויוגורט ומרקחת תפוחים


ברוח החג הטעים - וללא הקדמות ארוכות הפעם. סתם כי אני עייפה מדי לכתיבה יצירתית הודות לנסיכה הקטנה שכבר חודשיים לא ישנה טוב בלילות ואנחנו לומדים להתקיים במצב של עייפות כרונית - ויחד עם עומס עבודה רב זה לא כל כך מצליח... רוצה להוסיף עוד כוכב של ארוחות הבוקר לקולקציית הלביבות שלנו. לביבות עדינות וטעימות מאוד ששידכתי להן מרקחת תפוחים זריזה והשידוך הזה הצליח בהחלט.
לביבות גבינה לבנה ויוגורט
מצרכים:
250 גר' גבינה לבנה
200 גר' יוגורט לבן (אני אוהבת "דנובה")
2 ביצים
סוכר - לפי הטעם, 2-4 כפות
3 כפות קמח תופח
1/4 כפית מלח
הכנה:
להקציף קלת בעזרת מזלג את הביצים עם היוגורט והגבינה. להוסיף את המלח והסוכר ולערבב היטב. להוסיף את הקמח ולערבב.
לחמם מחבת משומנת קלות ולטגן את הלביבות (רצוי לביבות לא גדולות כי הן עדינות מדי ולביבה גדולה קשה להפוך בלי שתתפורר). לטגן משני הצדדים עד להזהבה.
להגיש עם מייפל, דבש, סירופ שוקולד, שמנת חמוצה או כל דבר שאוהבים. אני כאמור שידכתי הפעם ללביבות אלה מרקחת תפוחים זריזה ויוגורט וניל ליד. יאמי...
מרקחת תפוחים זריזה
מצרכים:
3 תפוחי עץ גדולים חמוצים, קלופים וחתוכים לפלחים עבים
1/2 כוס סוכר חום (אפשר גם רגיל)
מיץ מחצי לימון
3 כפות דבש
2 כפות ברנדי
1/4 כפית קינמון
הכנה:
לשים בסיר קטן את כל החומרים. לבשל ולערבב מדי פעם עד שהתפוחים יתרככו. טעים גם פושר וגם קר.

באיחולי חג מלבב במיוחד :)

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה