יום חמישי, 12 בספטמבר 2013

פלפל ממולא ברוטב עגבניות וחצילים




כהרגלי (המגונה?) תחילה סיפור. מהחיים. אתמול לחבר שלנו היה יום הולדת. אנחנו מתקשרים לברך ובוודאי הראשון לדבר הוא גילעד. כמה שהילד הזה מדבר... קראתי פעם באיזה ספר - אנחנו, ההורים, משקיעים כל כך הרבה מאמצים ללמד את הילד לדבר, כל כך מתלהבים מכל אות ומכל צליל שיוצא מהפה הקטן... ואחרי שנה אנחנו מתחננים שישתוק לרגע... אבל נחזור לסיפור המקורי. מצטטת כאן את הדיאלוג שהתנהל:
גילעד: מוטי, מזל טוב!
מוטי: תודה רבה, חמוד.
גילעד: בן כמה אתה עכשיו?
מוטי: או-אה, אני כל כך זקן שאני אפילו לא זוכר.
גילעד: אז בן כמה אתה?
מוטי: אבל אני לא זוכר.
גילעד: כן, אבל בכל זאת, בן כמה אתה? (הערה שלי - מעבר ליכולות דיבור מופלאות, לגילעד יש גם יכולת מבורכת של חוקר שב"כ מקצועי להוציא כל אינפורמציה דרושה ואפילו בלי הפעלת לחץ פיזי מתון)
מוטי: שלושים ושלוש.
גילעד: אז אתה לא זקן בכלל.
מוטי: אתה חושב?
גילעד: בוודאי. אתה לא זקן כי לאנשים זקנים יש שערות לבנות ולך אין שערות לבנות, לך יש קרחת.
מוטי: ..... תודה באמת שהזכרת לי.
מכאן כבר לא הקשבתי. במקום להתנפל על הטלפון ולנסות להוציא אותו מגילעד לפני שהוא ממשיך "לברך" את מוטי - כי גם ככה גילעד לא יוותר על הטלפון בקלות, אני נפלתי על המיטה בהתקף צחוק היסטרי... בהחלט הייתי צריכה את זה אחרי יום עבודה ארוך ומטורף במיוחד (מישהו אמר שבחוה"מ עובדים חצי יום?...)
ועכשיו בלי כל קשר לסיפור הקודם שפשוט לא יכולתי שלא להעלות על הכתב, נמשיך לחלק השני של הערב האמנותי. ארוחה שהיא הכי ערב שבת מבחינתי. טעימה, ביתית ומושקעת. וריח של חורף באוויר (או שזה רק המיזוג?...)

מצרכים:
 
8 פלפלים - לרוקן ולשטוף
2-3 עגבניות גדולות - לרוקן עם כף את פנים העגבנייה
 
תערובת למילוי:
400 גר` בשר טחון
1 כוס אורז
2 כפות רסק עגבניות
ירוקים - כוסברה + פטרוזיליה
תבלינים - מלח, פלפל, בהרט
 
לרוטב:
1 חציל גדול - לחתוך לקוביות
1 עגבנייה נוספת - לחתוך לקוביות + מה שהוצאנו מהעגבניות למילוי
קופסה קטנה (250 גר`) של עגבניות מרוסקות עם שום
2 כפות רסק עגבניות
תבלינים: מלח, פלפל שחור, פפריקה אדומה מתוקה ופפריקה אדומה חריפה, כף סוכר, כפית סחוג עדין
 
הכנה:
 
לערבב את כל המצרכים למילוי. משהים בינתיים במקרר.
 
מכינים את הרוטב - מחממים שמן בסיר רחב, שמים עגבנייה חתוכה לקוביות. מטגנים כמה דקות, מוסיפים רסק, עגבניות מרוסקות ותבלינים. מערבבים הכל ומבשלים יחד כחמש דקות. מוסיפים את החצילים וכוס מים רותחים, מבשלים ביחד כמה דקות נוספות.
 
מכינים את הירקות למילוי. ממלאים בתערובת הבשר ומניחים בסיר עם הרוטב. מוסיפים עוד שתי כוסות מים רותחים. מבשלים על אש קטנה כשעה. מוסיפים עוד מים רותחים לפי הצורך.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה