יום שישי, 27 בספטמבר 2013

לייק למרק

מאיזה גיל היה לך פייסבוק? - שאל אותי גילעד.
- רק לפני כשנתיים - עניתי ונורא השתעשעתי מעייניים הגדולות והנדהמות של הילד.
עוד לא בן שבע וכבר יש לו פייסבוק שאמא שלו זכתה לו רק בגיל שלושים וקצת. מה, לפני כמה שנים בכלל לא היה פייסבוק?.. ועדיף שאפילו לא אנסה להסביר שפעם, אז, איפהשהו בתקופת האבן כשדינוזאורים הסתובבו חופשי ואמא שלו הייתה צעירה ויפה אפילו מחשב לא היה לכל אחד. אבא שלי קנה לי מחשב כשהייתי בכיתה י"ב ולא היה אדם מאושר ממני נוכח הקופסא שעכשיו, כשבע-עשרה שנה אחרי, יכולה לשמש אולי רק כפריט מוזיאוני.
עד לא מזמן לא הבנתי למה הורים פותחים פרופיל נפרד לילד בפייסבוק. עכשיו, אחרי שבפרופיל שלי הופיעו עשרות לייקים לבלייד-בלייד וחברים שלי מפחדים להיכנס לצ'אט כי גילעד מחכה להם שם לספר איך עבר היום שלו במהירות הקלדה של ילד בן שש וקצת, התחלתי להבין את הצורך ב"הפרדת כוחות". הקש ששבר את גב הגמל - חברות פיליפיניות חדשות שאושרו בדרך פלא בפרופיל שלי ולי נשאר רק לקוות שמשטרת ההגירה לא תדפוק לי בדלת...
ערכנו שיחה מקדימה עם הילד בנושא הסכנות שאורבות לילדים באינטרנט. כמו שלא פותחים דלת של הבית לאנשים זרים, לא פותחים גם את הדלת של הפייסבוק. לא  מנהלים שיחות עם אנשים שלא מכירים, לא מוסרים את הכתובת ולא את הטלפון. והכי חשוב - לנו כהורים יש זכות לבדוק את הפרופיל שלו כל הזמן. וכך הילד שלי הופך לנציג הולם של הדור. עם פרופיל פייסבוק וחברים וירטואליים מכל העולם איתם משתף תמונות ודעות. שמישהו יעצור את הזמן, הם גודלים יותר מדי מהר!..
ויש גם מתכון, בוודאי. למרק חמים לחורף נעים שכבר מתחילים להרגיש באוויר. בחוץ חשוך וקריר, החלונות הסגורים מתכסים באדים ואנחנו אוכלים מרק. תענוג.
מרק עדשים ותרד

מצרכים:
1 בצל קצוץ
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
2-3 ענפי סלרי קצוצים (יחד עם העלים)
2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות (לא חובה, בשבילי זה לא מרק בלי עגבניות...)
2 כוסות עדשים כתומות שטופות
כ-200 גר' תרד קפוא ומופשר (בוודאי אפשר גם טרי)
תיבול: מלח, פלפל שחור גרוס, כפית אורגנו או בזיליקום מיובש
הכנה:
בסיר גדול לחמם קצת שמן, להוסיף את הבצל ולטגן עד להזהבה. להוסיף את שאר הירקות ואת התבלינים, לטגן יחד כ-5 דקות.
להוסיף מים רותחים (בערך 2 ליטר) ועדשים. להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל כ-25 דקות, עד שהעדשים כמעט מוכנות. להוסיף עוד מים לפי הצורך.
להוסיף את התרד, לבשל יחד כחמש דקות נוספות. לשפר את התיבול במידת הצורך.

כתוספת למרק הכנתי קרוטונים עם שום ואורגנו שתרמו מאוד לטעמו של המרק.
קרוטונים מתובלים
מצרכים:
5-6 פרוסות לחם - לחתוך לקוביות קטנות (או 2-3 פיתות)
4-5 כפות שמן זית
2-3 שיני שום קצוצות
תיבול: כפית אורגנו, כפית תימין, מלח גס (ניתן לגיוון לפי הטעם)
הכנה:
לערבב את השום עם התבלינים ושמן זית. לפזר את קוביות הלחם בתבנית אפיה גדולה מרופדת בנייר אפיה.
לשפוך את תערובת התבלינים מעל הלחם ולערבב היטב. להניח בצד לכחצי שעה ואחר כך לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות כ-10-15 דקות.
כשמוציאים את הקרוטונים מהתנור - הם עדיין רכים ורק כשמתקררים קצת הופכים לקריספיים. מומלץ מאוד לצד כל מרק.
שיהיה חורף נעים וטעים

אין תגובות:

פרסום תגובה