ביום הראשון של החופש הגדול החלטתי שגם לי מגיע קצת חופש. אמנם לא גדול. בשביל לזכות בחופש של חודשיים וחצי אני צריכה להיכנס להריון וללדת. וגם אז חופשת לידה היא לא בדיוק חופשה, גם כי אני ממשיכה לעבוד מהבית. בחופשת לידה של כרמל את הטלפון הראשון בענייני העבודה קיבלתי בדרך הביתה מבית החולים עם סלקל ביד... אבל בוקר של כיף, בוקר של זוג, בוקר בלי שרודפים אחרי הילדים בבית קפה, מנגבים את המים שנשפכו על הכיסא, מבקשים מהמלצר "עוד מזלג, בבקשה" במקום ההוא שנפל, מתנצלים וזוחלים על הרצפה בחיפוש אחר הפקק של בקבוק המטרנה שנזרק מתחת לשולחן של השכנים, נלחמים על התפריט כי שני הילדים רוצים לקרוא בו קודם, במיוחד ההיא שרק בת שנתיים ומחזיקה אותו הפוך, מחפשים דברים בצבע ירוק חשוד בצלחת, חייבים להזמין קינוח ולתת לטעום לגימה מהקפה שלך ומסיימים כל ביקור בבית הקפה דווקא בבית שימוש. הדבר האחרון הכי מטריף אותי והכי לא מוסבר. אני רק מחכה לגיל שבו לא אצטרך יותר להפסיק את הארוחה שלי במסעדות באמצע לפחות פעמיים בגלל ש"אמא, יש לי..." (להשלים לפי הצורך). צריך לנוח גם מהילדים הכי מדהימים ולכן יצאנו לארוחת בוקר זוגית.
בית קפה חדש שנפתח ממש בצמוד לחוף, ים כחול, חול צהוב, תשע וחצי בבוקר של אמצע שבוע ולא רצים לשום מקום. פשוט יושבים, נהנים מארוחת בוקר טובה, שיחה רגועה ושלווה. כבר שכחתי שדבר כזה קיים. שעתיים של רוגע באמצע החיים. כמה ערך יש להם, במיוחד שלקראת אחד עשרה אני כבר אעמיד את הרכב בחניון העמוס, אחזור למשרד, למזגן, לצלצול של טלפון ולתקתוק של מקלדת. אמרתי לבעלי שבגלגול הבא אני אתחתן עם מיליונר, אהיה עקרת בית ופעמיים בשבוע אשב עם חברות בבית קפה על החוף לפני סיבוב השופינג שלנו. הוא אמר שאין סיכוי שזה יקרה אפילו בגלגול הבא. זאת לא אני. ולא משנה כמה אני מתלוננת על העומס, אין לי את היכולת סתם לשבת. להפסיק לרוץ מסביב לעצמי (ואחרים). אולי בפנסיה. אז אתחיל את הבוקר עם טיול על החוף, באותו הקו שהחול הוא נפגש עם הים, קפה הפוך עם סוכרזית ותלונות על לחץ דם גבוה, כולסטרול ונכדים שלא מבקרים מספיק ולכן שקט לנו מדי. כל דבר בזמנו, כנראה.
ומתכון? מתאים לארוחת בוקר, כמובן. שלוש וריאציות בכיוון הבלקני - מנות שונות מאותם המצרכים כמעט. תרד - עדיף טרי, אפשר בוודאי גם קפוא. כמות הגבינות מוערכת וניתנת בוודאי לשינוי חופשי. העיקר להתחיל את הבוקר עם חיוך.
פשטידת תרד מהירה
מצרכים: (לתבנית מלבנית או שתי תבניות אינגליש קייק)
כ-500 גר' עלי תרד - לשטוף ולקצוץ
1 בצל גדול קצוץ
500 גר' גבינה לבנה
200 גר' גבינה צהובה מגוררת
100 גר' בולגרית - מפוררת גס
150 מ"ל שמנת מתוקה לבישול 10%
4 ביצים
100 גר' אגוזי מלך קצוצים
4 כפות פירורי לחם
תיבול: מלח, פלפל שחור גרוס
1 בצל גדול קצוץ
500 גר' גבינה לבנה
200 גר' גבינה צהובה מגוררת
100 גר' בולגרית - מפוררת גס
150 מ"ל שמנת מתוקה לבישול 10%
4 ביצים
100 גר' אגוזי מלך קצוצים
4 כפות פירורי לחם
תיבול: מלח, פלפל שחור גרוס
הכנה:
לטגן את הבצל עד להזהבה. להוסיף את התרד ולטגן יחד כ-10 דקות, לערבב מדי פעם. כמות התרד מצטמצמת פלאים...
בינתיים בקערה לערבב את הגבינות, השמנת והביצים. להוסיף את האגוזים ופירורי לחם ולתבל לפי טעם.
להוסיף את התרד עם הבצל, לערבב ולהעביר לתבנית. לאפות כ-45 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות.
לביבות תרד אפויות
על אותו עקרון של הפשטידה, רק בהגשה אישית
מצרכים:
כ-500 גר' עלי תרד - לשטוף ולקצוץ
1 בצל גדול קצוץ
200 גר' גבינה צהובה מגוררת
100 גר' בולגרית - מפוררת גס
2 ביצים
4 כפות פירורי לחם
50 גר' אגוזי מלך, קצוצים (לא חוב, אך מוסיף מאוד)
תיבול: מלח, פלפל שחור גרוס
1 בצל גדול קצוץ
200 גר' גבינה צהובה מגוררת
100 גר' בולגרית - מפוררת גס
2 ביצים
4 כפות פירורי לחם
50 גר' אגוזי מלך, קצוצים (לא חוב, אך מוסיף מאוד)
תיבול: מלח, פלפל שחור גרוס
הכנה:
לטגן את הבצל עד להזהבה. להוסיף את התרד ולטגן יחד כ-10 דקות, לערבב מדי פעם.
בינתיים בקערה לערבב את הגבינות (ושוב - הכמויות מוערכות...) והביצים. להוסיף את פירורי לחם ולתבל לפי טעם.
להוסיף את התרד עם הבצל, לערבב, ליצור לביבות ולהניח בתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה. לאפות כ-30 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות.
קיש תרד עם מלאווח וביצים
והמלכה הבלתי מעורערת של ארוחות הבוקר - חביתה. רק טיפה יותר השקעה מחביתה רגילה, אבל הרבה רושם וטעם.
מצרכים: (תבנית בקוטר 24 ס"מ)
1 עלה מלאווח
כ-500 גר' עלי תרד קצוצים
200 גר' גבינה בולגרית מפוררת גס
150 גר' גבינה צהובה מגוררת
250 גר' גבינה לבנה
3 ביצים
תיבול: מלח, פלפל שחור גרוס
כ-500 גר' עלי תרד קצוצים
200 גר' גבינה בולגרית מפוררת גס
150 גר' גבינה צהובה מגוררת
250 גר' גבינה לבנה
3 ביצים
תיבול: מלח, פלפל שחור גרוס
הכנה:
לשמן את התבנית עם טיפה שמן, להניח בתוכה עלה מלאווח ולמתוח אותו מעט, כך שיכסה את התחתית וגם מעט מגובה השוליים.
לערבב את כל חומרי המלית, מלבד הביצים, בקערה. לתבל לפי הטעם ולצקת את התערובת על המלאווח.
לאפות כחצי שעה בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות. ליצור גומות בתוך המלית ולצקת לתוכן את הביצים. להוסיף טיפה מלח ופלפל שחור גרוס מעל הביצים ולאפות כ-15 דקות נוספות.
מקור למתכון של הקיש - רות אוליבר, האוצר של "על השולחן"
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה