יום חמישי, 26 בספטמבר 2013

בסיסי זה טעים

ברשומה הקודמת הכנתי טרייפל, בשבילו השתמשתי בעוגת בסיס שאני הכי אוהבת. טעימה, קלילה ומלכלכים רק קערה אחת. ממש כל היתרונות ביחד, במיוחד אחרי שהמרתי 100 גר' חמאה שהיו במקור אצל דנית סולומון לשמן... הנה עוד שני גיוונים עם העוגה, רציתי להביא אותם עוד ברשומה הקודמת, אך יצאה לי גם ככה ארוכה מדי. אז הפעם ללא הקדמות, פשוט ביותר, בסיסי וטעים.
אינגליש קייק עם קליפות הדרים מסוכרות 

מצרכים: (2 תבניות אינגליש קייק)
3/4 כוס שמן
1 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
2 ביצים
2 כוסות קמח תופח או רגיל + 1 כפית א.אפיה
1 כפית קליפת לימון מגוררת
2 כפות מיץ לימון
3/4 כוס מיץ תפוזים
150 גר' קליפות הדרים מסוכרות
הכנה:
בקערת מיקסר לערבב היטב את השמן עם הסוכר, עם הווניל וקליפת התפוז. להוסיף את הביצים, אחת בכל פעם ולהקציף היטב לאחר כל הוספה. להוסיף את הקמח, מיץ תפוזים, מיץ לימון וקליפות הדרים, לערבל במהירות גבוהה רק עד שהתערובת חלקה ואחידה - ערבול קצר ככל האפשר מבטיח מרקם רך ואוורירי.
להעביר לבניות ולאפות במשך כ-40 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות. לצנן את העוגות.

"נקניק" שוקולד

מצרכים:
1 תבנית אינגלייש קייק של העוגה הבסיסית, ללא קליפות הדרים, במקום הוספתי חצי כפית גרידת תפוז
כ-10 ביסקוויטים פטיבר
100 גר' שוקולד מריר
1 כוס חלב
50 גר' חמאה
הכנה:
להמיס במיקרו את השוקולד עם החמאה. לפורר את העוגה ולהוסיף לתערובת השוקולד. להוסיף את החלב ולערבב היטב. בסוף להוסיף פטיבר שבור לחתיכות בינוניות.
לפרוס יריעת ניילון נצמד, להניח את התערובת מעל ולעצב לצורת גליל. לעטוף בניילון נצמד ולשלוח למקפיא לשעתיים לפחות.
פורסים ישירות מהמקפיא או נותנים לעוגה לעמוד כמה דקות בחוץ לפני. חתיכות פטיבר אחריות על ה"דוגמא" בפריסת העוגה, אותי זה הגניב נורא. תענוג לימי הקיץ הבאים אלינו בסופו של דבר (וחבל, כל כך נהנתי מהאביב שבדרך כלל לא קיים באזורנו).

אין תגובות:

פרסום תגובה