יום חמישי, 26 בספטמבר 2013

סלט חצילים ופלפלים קלויים - גרסה עם קלוריות


מה האסוציאציה הראשונה למילה "סלט"? חסה? ירקות קצוצים? אצלי הקישור המיידי הוא לדיאטה. בטח כולם מכירים את הסיטואציה בארוחת בוקר בבית מלון. השולחנות עמוסים בכל טוב, כולם רצים עם עשר צלחות ביד מדוכני גבינות למגשי הפשטידות, בדרך לוקחים עוד 2 חביתות עין ואחת מקושקשת, שלא יחסר חלילה, מעמיסים סלסלת לחמים ומפנטזים עוד על הקינוחים שיבואו בסוף. כאילו שלכל ישראלי נופש נפתחת עוד קיבה נוספת שקיימת במיוחד לטיולי "הכל כלול". ואז, תמיד לקראת סוף ארוחת הבוקר, יורדת לחדר האוכל היא. היא תמיד שם, בכל בית מלון ובכל נופש שתסעו. היא מתנשאת לגובה של 180 (כולל עקבים), יורדת לארוחת הבוקר עם ג'ינס צמוד, חולצה בהירה, פן ואיפור מלא. וכל זה ארוז במידה 36 בקושי. טוק-טוק על עקבי הסטילטו שלה היא ניגשת לדוכן הסלטים ומעמיסה חסות על הצלחת. שתי עגבניות שרי בצד וזית בתור קינוח. ופתאום כשמסתכלים עליה - הקרואסון ועוגת הגבינה החמה כבר טעימים פחות...
והנה הקונוטציה שלי לסלט משום מה הובילה אותי למחשבות על החופש, כנראה שאני באמת זקוקה לו. וסך הכל רציתי לכתוב שסלט לא חייב להיות מילה נרדפת לדיאטה, אפשר להוסיף כמה (הרבה) פחמימות ולהנות מארוחת ערב פחות בריאה, אך משביעה בהחלט. אני אוהבת ירקות קלויים, הפעם הם קיבלו שידוך מפתיע.
מצרכים:
2 חצילים קטנים מחוררים במלזג
2 פלפלים מנוקים מגרעינים וחתוכים לחצי
1 עיגול מלוואח קפוא - חתוך לפיסות קטנות
2 ביצים טרופות
200 גר' גבינה בולגרית מפוררת
2 עגבניות קצוצות
תיבול: מלח, פלפל שחור גרוס
הכנה:
לצלות את החצילים ואת הפלפלים בגריל בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-20 דקות.
להעביר את החצילים למסננת ואת הפלפלים לשקית ניילון עד שמתקררים.
לרוקן את תוכן החצילים ולחתוך עם סכין. לקלף את הפלפלים ולחתוך לרצועות.
לחמם מחבת על להבה גדולה ללא שמן, לקלות את פיסות המלאווח תוך כדי ערבוב עד שהן כמעט מוכנות. להוסיף ביצים ולערבב יחד עד שהביצים מוכנות.
להעביר את המלוואח עם הביצים לקערה גדולה, להוסיף את החצילים, הפלפלים, גבינה ועגבניות ולערבב. להוסיף מיץ לימון, מלח ופלפל שחור גרוס.

מקור להשראה: המטבח הצמחוני של "על השולחן"

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה