צבעוני, לא שגרתי, בריא ושמח. וכמה שזה טעים... אחת המנות האהובות עליי ביותר.
התמונה מראשית התקופה שלי כבלוגרית אך למרות הפלאש והתקריב, יש כאן מנה צבעונית מנצחת.
מצרכים:
לקציצות -
400 גר` חזה עוף טחון
200 גר` דלעת מגורדת
2 שיני שום, קצוצות
3/4 כוס סולת
חצי צרור פטרוזיליה או כוסברה
1/2 כפית קינמון
מלח, פלפל שחור
לרוטב -
1.5 קג` דלעת חתוכה לקוביות בינוניות
250 גר` עגבניות מרוסקות
1.5 ליטר מרק עוף (אפשר גם מאבקה)
כ-2 כפות סוכר
מיץ מ-2 לימונים גדולים
מלח, פלפל שחור
1-2 כפות רוטב חריף-מתוק
הכנה:
לערבב את כל החומרים להכנת הקציצות, לכסות.
להכנת הרוטב - להרתיח מרק עוף בתוך סיר רחב. להוסיף את שאר המצרכים לרוטב. לבשל ללא מכסה, לערבב מדי פעם. לאחר שירתח שוב, להנמיך את האש, לבשל עד שהדלעת רכה. אפשר להוסיף עוד מים רותחים לפי הצורך. להוסיף תבלינים.
ליצור קציצות קטנות מתערובת הבשר ולהוסיף לרוטב. הרוטב צריך לכסות את הקציצות. לסגור את הסיר, לבשל כ-30 דקות. לבדוק מדי פעם ולהוסיף מים רותחים לפי הצורך.
הכי טעים - עם אורז לבן
מקור: רות אוליבר
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה