קפה חזק וטעים. עוגייה קטנה וספר חדש. התחלה חלומית לבוקר טוב. נשאר רק לשאול: "למה לא כל יום שבת?"...
עוגיות קקאו
מצרכים:
125 גר` חמאה או מרגרינה רכה
60 גר` סוכר
125 גר` קמח תופח (או קמח רגיל + 1 כפית א. אפיה)
30 גר` קקאו
סוכר וניל
טיפה מלח
לקישוט - סוכריות צבעוניות או אבקת סוכר
הכנה:
להקציף את החמאה, להוסיף סוכר בהדרגה תוך כדי הקצפה. לערבב בנפרד קמח עם קקאו ומלח, להוסיף לחמאה. לערבל עד לקבלת בצק אחיד.
לקרוץ מהבצק עיגולים קטנים, לשטח אותם עם מזלג לקבלת צורה. מלמעלה אפשר לפזר סוכריות צבעוניות.
לאפות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות, 7-8 דקות.
עוגיות נשיקה
מצרכים:
3 חלבונים
3/4 כוס סוכר
1/2 כפית חומץ
לקישוט - 60 גר` שוקולד מריר + 20 גר` מחאה
הכנה:
להקציף את החלבונים לקצף יציב כ-7 דקות. תוך כדי הקצפה מוסיפים סוכר בהדרגה - כף סוכר כל דקה. בסוף להוסיף את החומץ. להקציף עד לקבלת קצף יציב וחלק.
להעביר לשקית זילוף וליצור עוגיות נשיקה קטנות.
לאפות בתנור שחומם מראש ל-120 מעלות, זמן אפיה כ-60-70 דקות. לתת להצטנן בתוך התנור הכבוי.
לקישוט - להמיס את השוקולד עם החמאה במיקרו, לטבול קצה של כל עוגיה בשוקולד המומס. אני על השלב האחרון ויתרתי, למרות שמאוד מומלץ, נותן מראה מרשים ומושקע...
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה