עוגת "בלק פורסט" מפורסמת ומוכרת לכולם. שוב, השילוב המנצח והאהוב עליי של דובדבנים ושוקולד. אי אפשר לטעות. לעוגה הזאת, כמו לכל עוגות "פולחן" מוכרות, יש אלף גרסאות. זאת רק אחת מהן שמצאתי ברשת (קישור לקוראי רוסית ל מקור )
דרושה קצת השקעה בהכנה, בעיקר כי אחרי שהעוגה מוכנה כל המטבח מלא בכלים מלוכלכים... אבל העוגה יוצאת מרשימה מאוד והטעם, הטעם.... בהחלט אגדי. אגדת היער השחור... נשמע קצת אפל, קצת רומנטי ובהחלט טעים.
לעוגה:
150 גר` חמאה או מרגרינה רכה
1 כוס סוכר
6 ביצים - להפריד חלמונים וחלבונים
1 כוס קמח + 1/2 שקית אבקת אפיה
100 אגוזים טחונים (אגוזי מלך, שקדים, מה שאוהבים)
100 גר` שוקולד מריר מגורר
1 שקית סוכר וניל
1 כף קקאו
קצת מלח
2 כפות ברנדי או ליקר דובדבנים או מיץ דובדבנים
3 כפות מיץ לימון
לשכבת דובדבנים:
צנצנת דובדבנים משומרים (380 גר`)
3 כפות סוכר
2 כפות קורנפלור
4 כפות מים
2 כפות ברנדי או ליקר דובדבנים או מיץ דובדבנים
לקרם:
375 מ"ל שמנת לקצפת (הסתפקתי ב-250 כי לא מרחתי על הדפנות של העוגה ולא קישטתי בקצפת)
4 כפות אבקת סוכר
2 כפות אינסטנט פודינג וניל (לא חובה, אבל מעדיפה עם, הופך את הקצפת ליציבה יותר)
לסירופ:
1/2 כוס מיץ דובדבנים (השתמשתי בסירופ של דובדבנים משומרים)
2 כפות ברנדי או ליקר דובדבנים
לציפוי:
150 גר` שוקולד מריר
125 מ"ל שמנת לקצפת
30 גר` חמאה
להכנת העוגה -
לערבב בקערה קמח, אבקת אפיה, אגוזים, שוקולד, סוכר וניל, קקאו ומלח.
להקציף חמאה עם 1/2 כוס סוכר במהירות גבוהה כ-3 דקות. תך כדי הקצפה להוסיף חלמונים, להקציף 5 דקות נוספות. להוריד את מהירות ההקפצה להכי נמוכה, להוסיף כחצי מתערובת הקמח. להוסיף ברנדי ומיץ לימון, לערבל כדקה. להוסיף את מה שנשאר מתערובת הקמח, לערבל עוד כדקה.
להקציף את החלבונים לקציפה יציבה. להוסיף בהדרגה 1/2 כוס סוכר. להוסיף את החלבונים (בהדרגה) לתערובת הראשונה. "לקפל" בעדינות.
תנור 180 מעלות, זמן אפיה כ-40 דקות.
לתת לעוגה להצטנן לגמרי ולחתוך לשתי שכבות שוות בעוביין.
שכבת דובדבנים -
לסנן את הדובדבנים. להרתיח בסיר קטן 1 + 1/2 כוס מיץ משימורי דובדבנים עם סוכר. להנמיך את האש. לערבב קורנפלור עם מים, להוסיף לתוך סירופ רותח. לערבב היטב ולהוריד מהאש. לתת להצטנן ולערבב עם הדובדבנים המסוננים.
לקרם:
להקציף את השמנת להקצפה עם אבקת סוכר ופודינגר וניל.
ציפוי:
לשבור שוקולד מריר לחתיכות קטנות, להוסיף שמנת לקצפת. להמיס על האש או במיקרו. לערבב, להוסיף חמאה ולערבב עד שתבלע בתוך קרם שוקולד. לתת קצת להצטנן.
הרכבת העוגה:
לערבב את החומרים לסירופ ולהרטיב היטב שכבה אחת של העוגה (חצי מכמות הסירופ). לשים 2/3 מהקצפת, מלמעלה - שכבת דובדבנים ולכסות בשכבה שניה של העוגה. להרטיב אותה בסירופ שנשאר. מעל לשים את הקצפת שנותרה, גם בצדדים. להכניס את העוגה למקרר לחצי שעה.
לכסות בציפוי שוקולד כשהוא עדיין קצת חם.
המראה הקלאסי של "בלק פורסט" - שושני קצפת לבנים עם דובדבן באמצע. הסתפקתי במראה מינימליסטי...
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה