יום שני, 9 בספטמבר 2013

פשטידת פסטה מתוקה



כשאני רוצה לנסות דברים חדשים במטבח, אני נכנסת לאינטרנט. ויוצאת שלוש שעות אחרי... כמות המתכונים שסימנתי בתור "חייבת, חייבת, חייבת!!" תספק לי תעסוקה למאה שנים הבאות. בינתיים במקרר עמדו שתי קופסאות של שמנת חמוצה, עם תאריך תוקף של מחר ובתור דור שלישי לניצולי שואה - לא זורקים אצלנו אוכל... זה, וגם חייב שיהיה במזווה לפחות 5 קופסאות טונה ושני בקבוקי שמן... כי מחר יגיעו הנאצים... או הקוזאקים... צריך להיות מוכנים... אז ככה (ותוך איחוד של כמה מתכונים שונים) נולדה הפשטידה הפשוטה והטעימה הזאת. 
500 גר` אטריות
25 גר` מרגרינה מומסת
1/4 כוס סוכר
2 סוכר וניל
1 קוטג`
2 שמנת חמוצה
4 ביצים
2 תפוחים ירוקים שחתכתי קטן מאוד
כ-2 כפות פירורי לחם
מלח
קינמון
 
מבשלים את האטריות "חצי בישול", מסננים. מערבבים ביחד את שאר החומרים, מוסיפים לאטריות. להעביר לתבנית, מלמעלה לפזר פירורי לחם.

לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ-35 דקות.

אין תגובות:

פרסום תגובה