ריח של חורף מתקרב באוויר. ריח רענן יותר, רגוע יותר מלחצי הקיץ והחום הבלתי נסבל וגם ריח של פירות הדר. אני מאוד אוהבת לשלב פירות הדר באוכל, סלטים, מנות עיקריות או קינוח. הנה עוד גרסה טעימה וזריזה עם ריח של חורף ל-
עוף בתנור עם תפוזים
מצרכים:
1 עוף מפורק (או כרעיים)
2 כפות חרדל דיז'יון (עדיף גרגירים)
1 כוס מיץ תפוזים סחוט
1 כפית גרידת תפוז
1 כף סוכר חום
6-7 תפוח אדמה בגודל בינוני
מלח, פלפל שחור גרוס
2 כפות חרדל דיז'יון (עדיף גרגירים)
1 כוס מיץ תפוזים סחוט
1 כפית גרידת תפוז
1 כף סוכר חום
6-7 תפוח אדמה בגודל בינוני
מלח, פלפל שחור גרוס
הכנה:
למשוח את העוף בחרדל ולהעביר לתבנית, להוסיף תפו"א חתוך לקוביות.
לערבב בסיר קטן את המיץ עם הסוכר וגרידת תפוז. להביא לרתיחה.
לשפוך את הסירופ מעל העוף.
לאפות כשעה בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, לבדוק מוכנות לפי תפוח אדמה.
מקור: שולה מודן, "בישולה"
ואיך אפשר ארוחה טובה בלי קינוח? אז הבאתי גם עוגה. הכל התחיל מזה שלמתכון מסוים (שטרם פורסם - ספויילר :)) הייתי צריכה כמה כפות ריבת תפוזים. הפתרון הפשוט היה לקפוץ לסופר ולקנות, אך אני הלכתי בדרך אחרת. הכנתי ריבת תפוזים. לא הרבה עבודה, רק זמן הבישול, ויצא טעים מאוד. רק מה... יצא הרבה.... סיר שלם של ריבה. אז לקחתי כמה כפות לטובת המתכון שרציתי. ונשאר לי סיר שלם פחות כמה כפות. אז מה עושים? נכון, עוגה נוספת. לקחתי מתכון ישן לעוגת פירורים, עשיתי שילוב על הגרסאות הרבות שלה והוספתי לה קצת טעם תפוזי. ובתור בונוס - גם מתכון לריבת תפוזים.
עוגת ריבה ופירורים
מצרכים:
4 כוסות קמח (+ 3 כפות נוספות)
1 שקית א. אפיה
200 גר' חמאה או מרגרינה קרה חתוכה לקוביות
2 ביצים
1/4 כוס סוכר
4 כפות מיץ תפוזים
1 שקית א. אפיה
200 גר' חמאה או מרגרינה קרה חתוכה לקוביות
2 ביצים
1/4 כוס סוכר
4 כפות מיץ תפוזים
למילוי - ריבה שאוהבים
הכנה:
לשים את כל המצרכים לבצק במעבד מזון - חוץ משלוש כפות קמח נוספות - ולעבד בפולסים לקבלת הבצק.
לשטח 3/4 מהבצק בתבנית ולמרוח ריבה מעל.
להוסיף 3 כפות קמח לבצק שנותר, לעבד לקבלת פירורים ולפזר מעל הריבה.
לאפות בתנור שחום מראש לחום של 180 מעלות כ-30 דקות.
והבונוס - ריבת תפוזים
מצרכים:
3 תפוזים
1/2 1 ליטר מים
1 ק"ג סוכר
1/2 1 ליטר מים
1 ק"ג סוכר
הכנה:
לחתוך את התפוזים (לא מקולפים) לרבעים ופורסים דק. לשים ביחד עם המים בסיר גדול. להביא לרתיחה ולבשל על אש קטנה כשעתיים. בסיר צריכה להשאר כמות שווה של נוזלים ושל תפוזים.
להוסיך את הסוכר, להביא לרתיחה ולבשל על אש גדולה כ-15-20 דקות נוספות עד שהריבה סמיכה.
מקור: אהרוני, "ארוחות ערוכות"
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה