יום רביעי, 11 בספטמבר 2013

עוגת דבש - שנה טובה




חיוך ודמעה. אושר ועצב. כאב בלידה, כאב בפרידה. הכל התערבב אצלנו השנה. עוצמה של רגש אחד מדגישה ומעצימה את הרגש השני. כמ דבש ופלפל אנגלי. מתוק וחריף. והחיים ממשיכים. ומזל שיש בשביל מה להמשיך. בשביל הילד שטועם מעוגת הדבש שהכנתי ומבקש תוספת. לא יצא לי להכין עוגת דבש לחג. אבל החלטתי להכין עכשיו. לכבוד השנה החדשה, שתהיה טובה לכולנו. ומתוקה כדבש. עם קצת פלפל אנגלי, להדגשת הטעם, אבל רק קצת.
עוגות דבש בחושות תמיד נראו לי קצת יבשות לטעמי. בשנים האחרונות אימצתי עוגות דבש קצת שונות - עוגת מוס דבש, עוגת תפוחים עם קרם דבש... הפעם לא היה לי כוח להשקיע... אז הלכתי על פשוט בהכנה ופשוט במרכיבים. אפילו בלי להוציא את המיקסר. ולא התאכזבתי. מדהימה, פשוט מדהימה. ארומטית ולא יבשה בכלל. קיוויתי שיישאר ממנה ל"אחרי הצום", אבל כנראה שאצטרך להכין עוד. אחרי הפסקה כל כך ארוכה מאפיה (בהתחלה מטעמי דיאטה ואחר כך - מטעמי מצב הרוח) - כיף לחזור. 
  
מצרכים:
2 כוסות קמח
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
שקית אבקת אפייה
3/4 כוס סוכר חום
1/2 כפית מלח
1 כפית קינמון
1/4 כפית מהתבלינים הבאים: זנגוויל, פלפל אנגלי, אגוז מוסקט
½1 כוסות מים
3/4 כוס דבש 
3/4 כוס שמן 
1 כף חומץ תפוחים מהולה ב-¼ כוס מים
לסירופ:
3 כפיות דבש + רבע כוס מיץ תפוחים (לא היה טבעי, ערבבתי קצת מתרכיז מיץ תפוחים עם מים רותחים והמסתי את הדבש)
הכנה:
לערבב קמח עם סודה ואבקת אפיה, להוסיף סוכר, מלח, קינמון והתבלינים.
להמיס את הדבש במים רותחים ולהוסיף לתערובת הקמח, לסירוגין עם שמן. לערבב לבלילה נוזלית אחידה. להוסיף חומץ מהול במים ולערבב.
לאפות בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות, כ-45 דקות. לאחר שהעוגה מצטננת, לצקת מעליה את הסירופ.
שנה טובה


קישור למקור ותודה לתמי (קולינריא)

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה