יום חמישי, 26 בספטמבר 2013

פשטידת פסטה ובשר טחון קפריסאית



פשטידת פסטה ובשר טחון מהמטבח הקפריסאי המשובח. פשטידה שהיא בעצם ארוחה מלאה וטעימה. רוטב בשמל המקורי על בסיס חלב או שמנת הוחלף כאן ברוטב על בסיס מרק עוף כך שגם שומרי כשרות / שומרי הקלוריות יכולים ליהנות מהמנה.

מצרכים:
200 גר' פסטה
500 גר' בשר טחון (בקר, עגל או הודו)
1 חציל - מקולף וחתוך לקוביות קטנות
2 בצלים קצוצים
קופסת עגבניות מרוסקות (800 גר')
1/2 כוס מרק עוף (אפשר מאבקה)
תיבול: מלח, פלפל שחור, בהרט, כפית סוכר
כף שמן + פירורי לחם לבסיס התבנית
לרוטב לציפוי:
5 כפות שמן
1 כוס קמח
2 כוסות מרק עוף (אפשר מאבקה)
2 ביצים טרופות
מלח
הכנה:
בסיר גדול לבשל את הפסטה כ-7 דקות, עד שהפסטה כמעט מוכנה. לסנן ולשטוף במים.
לטגן את הבצל במעט שמן עד להזהבה, להוסיף את החציל. לטגן יחד כמה קדות, להוסיף את הבשר, עגבניות ולתבל. לערבב ולהוסיף מרק עוף. לבשל יחד, לערבב מדי פעם, עד שהנוזלים מתאדים.
להכין את הציפוי: לחמם סיר קטן עם השמן, להוסיף את הקמח ולערבב עד שנוצרת רביכה. להוסיף את המרק תוך כדי בחישה מתמדת עד להיווצרות בלילה חלקה ואחידה. להוסיף מלח ולתת לבלילה להתקרר קצת. להוסיף את הביצים הטרופות ולערבב היטב.
לשמן תבנית מלבנית עם קצת שמן ולצפות בפירורי לחם. להניח בתבנית מחצית מכמות המקרוני ולצקת מעל מעט רוטב. על הרוטב לשי את תערובת הבשר והירקות, עליו את יתרת המקרוני ולצקת על הכל את הרוטב.
לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כשעה.


מקור להשראה: 100 פשטידות של נירה רוסו

אין תגובות:

פרסום תגובה