יום שישי, 20 בספטמבר 2013

קראמבל תותים


מאוד אוהבת תותים ומאוד אוהבת קינוחים מתותים. חבל שיש להם עונה קצרה יחסית ולפני שהיא נגמרת - קבלו מתכון טעים במיוחד ופשוט במיוחד. גילוי נאות - הילדון שלי לא "מת" על עוגות ועוגיות, אבל הפעם הוא ביקש תוספת... ואחר כך תוספת על תוספת!
רצוי להכין את הקינוח בכלי הגשה אישיים, אני הכנתי בתבנית גדולה ואחרי שהיה מוכן הבנתי שהגשה אסטטית לא אצליח להוציא כאן. אבל עזבו אותכם מהגשה אסטטית, מערימים בצלחת כשהקראמבל עדיין חם (או מחממים 15 שניות במיקרו), שמים כדור גלידת וניל מעל ונהנים מכל ביס.
מצרכים:
לפירורי הבצק -
3/4 כוס קמח לבן רגיל
1/2 כוס קוואקר להכנה מהירה
3/4 כוס סוכר לבן
100 גר' חמאה (או מרגרינה לפרווה) קרה 
לפירות -
פרי לפי הבחירה - ואני בחרתי תותים, אפשר תפוחים, שזיפים או תערובת פירות...
1 - 2 כפות סוכר חום - תלוי במתיקות הפרי
מיץ מחצי לימון
הכנה:
לפירורים -
לערבב את הקמח, הקוואקר וסוכר. לחתוך חמאה קרה לקוביות קטנות, להוסיף לתערובת הקמח וליצור פירורים על ידי שפשוף בין האצבעות. הפירורים צריכים להיות די גסים, לא להפוך לבצק של ממש, לא זאת המטרה. לשים את קערת הפירורים במקרר עד שנכין את הפירות.
לחתוך את הפירות, לסדר בתחתית התבנית. לסחוט מיץ לימון מעל הפירות ולפזר מעל את הסוכר. מערבבים בעדינות את הפרי בתוך התבנית כדי שהכל יהיה מצופה בסוכר ולימון. לפזר מעל את הפירורים - לא להדק עם האצבעות.
לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-30 דקות. להגיש כאמור חם ורצוי עם גלידה מעל.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה