יום חמישי, 12 בספטמבר 2013

עוגיות שוקו-שוקולד





לילדון שלי בגן יש ארבעה חברים טובים, ממש חבורה עליזה. החלטתי להזמין את כל החבורה אלינו בשבת בצהריים. היה כיף לא נורמלי. נכון שקצת מעייף - חמישה בנים בני חמש בבית אחד, אבל נהנתי מכל רגע. וחוץ מזה נראה שזה הופך להיות מסורת - שאר ההורים אהבו את הרעיון ועכשיו כל שבת מארח חבר אחר מהקבוצה. מעולה לילדים... וגם להורים...
החבורה אכלה אצלי צהריים - היה תענוג גדול לראות אותם אוכלים ונהנים מהאוכל שבישלתי (ומהרבה קטשופ בצד...). אחר כך הם ירדו לשחק כדורגל ואחרי פעילות ספורטיבית שכזאת אין דבר טוב יותר מהפסקת שוקו חם ועוגיות. ובוודאי שהעוגיות חייבות להיות גם מלאות בשוקו... ושוקולד. 
ההברקה המושלמת שלי בזמן הכנת העוגיות הייתה להשתמש שוקולד חלב ולא שוקולד מריר. בתור אוהדת מושבעת של שוקולד מריר, פעם ראשונה ש"בגדתי" אבל כנראה שכאן זה היה בדיוק מה שצריך. העוגיות יצאו פשוט חבל על הזמן! טוב, חמישה בנים שזללו אותן ולא השאירו פירור זאת אסמכתא הכי טובה בשבילי :)

מצרכים:
200 גר` חמאה או מרגרינה מומסת
100 גר` סוכר
1 אריזה סוכר וניל
1+3/4 כוסות קמח + 1 כפית אבקת אפיה
3 כפות אבקת "שוקו"
75 גר` שוקולד חלב שבור לחצאי קוביות
הכנה:
לערבב בקערה מרגרינה, סוכר וסוכר וניל לתערובת אחידה. להוסיף קמח, אבקת אפיה ואבקת שוקו. לערבב עד שנוצר בצק אחיד, להוסיף את השוקולד ולערבב.
ליצור כדורים ולשים בתבנית מרופדת בנייר אפיה - להשאיר מרווחים גדולים. תנור 170 מעלות כ-20 דקות.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה