יום ראשון, 22 בספטמבר 2013

עוגת גבינה לייט בטעם וניל והדרים


אומרים שלא ניתן לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. אבל אני רוצה ליהנות מעוגה טעימה בלי ייסורי מצפון. לא אמרתי שעוגה זה דבר דיאטטי - כי זה לא... וחבל! אבל ניסיתי כמה אופציות יותר.... איך נקרא לזה?.. "מתחשבות"... ברור שאין על גבינות שמנת טעימות וחברה שלי טוענת שעדיף פרוסה אחת קטנה מעוגה "אמיתית", עשירה בשמנת וגבינות טובות מאשר שלוש פרוסות ב"כאילו". אני דווקא בגישה השנייה. מעדיפה כמה פרוסות עם מרכיבים קלים יותר. ראיתי מתכונים לעוגות גבינה שמתחילים ב"להמיס 400 גר` שוקולד לבן ב-500 מ"ל שמנת מתוקה..." אבל חיפשתי כאמור דברים מסוג אחר. מצאתי כמה מתכונים, הוספתי, הורדתי, שילבתי וטעמתי והצלחתי להגיע לשתי עוגות גבינה בגרסת לייט שהן גם טעימות מאוד. הנה אחת מהן. השנייה ברשומה הבאה. אז השנה השארתי את המסקרפונה בסופר :)
מצרכים (לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ):
4 ביצים מופרדות (שונאת להפריד ביצים וללכלך שתי קערות.... אבל לפעמים אין ברירה...)
1/2 כוס סוכר חום
1/4 כוס סוכר לבן
750 גר` גבינה לבנה 5%
1 גביע יוגורט לבן (200 גר` - אני משתמשת בדנובה)
4 כפות קורנפלור
2 כפיות תמצית וניל
1 כף מיץ לימון
כפית גרידת לימון
כפית גרידת תפוז
לציפוי יוגורט וניל (לא חובה):1 גביע יוגורט לבן (השתמשתי ביופלה במתיקות מעודנת)
1 כפית דבש
1 שקית סוכר וניל
הכנה:
להקציף את החלבונים לקצף יציב, להוסיף את שני סוגי הסוכר בהדרגה ולהמשיך להקציף לקצף יציב ומבריק. לערבב את שאר החומרים בקערה נפרדת ולקפל פנימה את קצף החלבונים לתערובת אחידה.
לאפות בתנור מחומם מראש לחום של 160 מעלות כ-45 דקות. לכבות את התנור ולהוציא את העוגה. להעביר סכין בין העוגה לדופן התבנית (כדי שהעוגה תרד באופן אחיד) ולהחזיר את העוגה לתנור המכובה לשעה. לצנן ולהעביר למקרר ללילה.
הכנת הציפוי -
לערבב את כל החומרים ולצקת ככף - שתיים מהציפוי על כל פרוסה לפני ההגשה.
יצאה עוגה מאוד עדינה וטעימה

גילעד שלי ממש לא צריך לשמור על הגיזרה אבל הוא אמר שזאת אחת העוגות הטעימות שהוא אכל. תראו איך הוא נהנה מהעוגה :)

מקור להשראה: חוברת של תנובה לשבועות 2007

אין תגובות:

פרסום תגובה