יום ראשון, 22 בספטמבר 2013

עוגת גבינה ודובדבנים (לייט)



הבטחתי עוד עוגת גבינה בגרסה הקלה? הבטחתי. והבטחות אני מקיימת תמיד, לפחות אלה הקשורות בעוגות... הפעם עוגת גבינה בסגנון אחר, פחוסה יותר וטעימה לא פחות. גרסה קלה בכל המובנים, קלה להכנה, קלה לאכילה וקלה גם בבטן :)
מצרכים (לתבנית קפיצית בקוטר 22 ס"מ):
כוס דובדבנים משומרים ומסוננים
250 גר' גבינת קוטג' 5%
250 גר' גבינה לבנה 5%
100 מ"ל יוגורט לבן
2 ביצים
3/4 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
1/2 כוס סולת
1/4 כוס קמח תופח

הכנה:
לשים בקערת המיקסר את הגבינות, יוגורט, סוכר וסוכר וניל ולערבב לתערובת חלקה. לטרוף פנימה את הביצים, אחת אחת. לערבב פנימה את הסולת והקמח. לערבב לתערובת חלקה ואחידה. להוסיף את הדובדבנים המסוננים ולערבב בעדינות.
להעביר לתבנית ולאפות בתנור מחומם מראש ל160 מעלות כ-45 דקות. לצנן בתבנית.


מקור להשראה: איילת לטוביץ', "עוגות גבינה"

אין תגובות:

פרסום תגובה