יום ראשון, 22 בספטמבר 2013

לחמניות גבינה מהירות עם עשבי תיבול


לחמניות חמות וטריות, ישר מהתנור, סלט ירקות גדול ליד וקצת גבינה לבנה. שבועות או לא שבועות, זאת ארוחת בוקר הכי טעימה שיש. מאפה מושלם לשבת בבוקר וכל מילה נוספת מיותרת. לכן לשם שינוי נעבור ישר לפינת התכל'ס...
מצרכים (כ-30 לחמניות):
1/2 3 - 4 כוסות קמח תופח או רגיל + שקית א. אפיה
200 גר' חמאה רכה
1 גביע יוגורט לבן (דנובה - 200 גר')
כ-300 גר' גבינה בולגרית או פטה או תערובת, אני הוספתי גם כחצי כוס גבינה צהובה מגוררת
עשבי תיבול לפי טעם - שמיר, פטרוזיליה, עירית, תימין, בצל ירוק, בזיליקום... אני השתמשתי באורגנו + תימין + זעתר
מלח, פלפל
1 ביצה טרופה - להברשה
מעט שומשום - לבזיקה
הנכה:
מערבבים בקערה את כל המרכיבים ולשים לבצק אחיד. מתחילים משלוש וחצי כוסות קמח ואם צריך מוסיפים עוד עד חצי כוס.
צרים מהבצק לחמניות קטנות ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה. מברישים בביצה ובוזקים שומשום מעל. אופים כ-30 דקות, עד שהלחמניות מזהיבות. מגישים חם.
הערה: אפשר להכין את הבצק יום קודם ולשמור אותו במקרר עטוף בניילון נצמד. הלחמניות הכי טעימות בווודאי כשהן טריות מהתנור, למרות ששמרתי קצת מהלחמניות המוכנות במקרר והיו מעולות גם כמה ימים אחרי, לאחר חימום קצר במיקרו.


מקור להשראה: בני סיידא, ברגע האחרון

אין תגובות:

פרסום תגובה