יום שבת, 28 בספטמבר 2013

בוקר ישראלי

אם יש לכם קצת בצק עלים במקפיא, אפשר לארגן איתו בזריזות ארוחת בוקר ישראלית קלאסית לשבת - בורקס, סלט ירקות קצוץ, ביצה קשה, אבטיח ורשת ג'. אבטיח עדיין לא התחיל את העונה וגם בורקס אפשר - וצריך - לשדרג. אני גם מכינה אותו בתור בורקס גדול ומשפחתי - כי זה חוסך זמן כי בשבת קלאסית רוצים גם לטייל. ולגבי רשת ג'... מעדיפה את החדש של שלמה ארצי. או את הישן... של שלמה ארצי...

בורקס גבינות משפחתי



מצרכים:
500 גר' בצק עלים מרודד ומופשר
1 גביע קוטג' / גבינה לבנה
כ-300 גר' גרם תערובת גבינות - צהובה, בולגרית וכד', אצלי הפעם - 200 גר' גבינת ברינזה + 100 גר' גבינה בולגרית, לחתוך לקוביות קטנות
3 ביצים (להשאיר קצת מהביצה למריחה מעל הבצק)
תיבול: מלח, פלפל שחור גרוס, טימין
קצת שומשום לפיזור מעל המאפה
תוספות לגיוון: זיתים, עגבניות מיובשות
הכנה:
לשטח את הבצק בתבנית תוך השארת שוליים רחבים.
לערבב את כל המצרכים למלית ולשפוך לתבנית.
להרים את שולי הבצק מעל המלית, לא חייבים לסגור אותו בצורה מלאה. למרוח את שולי הבצק בביצה ולפזר שומשום.
לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ-30-35 דקות.


בזמן הזה קוצצים ירקות לסלט ומכינים קפה. מי אוהב את השבת...


אין תגובות:

פרסום תגובה