יום שני, 16 בספטמבר 2013

מרק עגבניות ופטריות




לפני כשבועיים קניתי כמה סוודרים חדשים ויפים. ועד עכשיו לא הייתה לי הזדמנות ללבוש אותם, ממש לא בסדר! איפה החורף?.. מה שהולך בחוץ זה לא בדיוק חורף... אז את הסוודרים בינתיים קיפלתי בארון, אבל זאת לא סיבה לוותר גם על סיר מרק חם. בשבילי זה אחד הסממנים של חורף או במקרה זה - תזכורת שבכל זאת אנחנו בינואר.
שני ילדים מקסימים, גילעד וחבר שלו, אכלו מרק לארוחת הצהריים. ביקשו תוספת ואפילו היו מוכנים לוותר על "מנה שנייה" בשביל עוד קצת מרק. אכן, זה קורה וזה קורה עם המרק הטעים - טעים הזה. מלא בכל טוב, בריא ו... טעים כבר אמרתי?
מצרכים:
1 בצל קצוץ
חבילת פטריות שמפיניון פרוסות
1 עגבנייה - לחתוך קצוץ
1 קופסא גדולה (800 גר`) עגבניות מגורדות
1 רסק עגבניות קטן
1 - 2 תפוחי אדמה לחתוך לקוביות
1/2 כוס עדשים כתומות
תבלינים לפי הטעם: מלח, פלפל שחור, כפית סוכר, פפריקה אדומה מתוקה וחריפה 
הכנה:
לטגן את הבצל, להוסיף פטריות, לטגן יחד כמה דקות. להוסיף את העגבניות לסוגיהן ורסק, לערבב היטב. להוסיף תפוחי אדמה, עדשים ומים (כ-2 ליטר ובהמשך אם רוצים אפשר להוסיף עוד כי העדשים "שותים" את המים) ותבלינים ולבשל כ-45 דקות, לבדוק שתפוחי אדמה רכים.
אפשר לסחוט קצת מיץ לימון לצלחת מרק מוכן - אם אוהבים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה