יום שני, 9 בספטמבר 2013

לימון כבוש בשתי גרסאות

לא מזמן גיליתי לימונים כבושים וזה פתח לי אפשרויות חדשות באוכל. וכמה שאהבתי את האפשרויות הטעימות האלה.... בסלט עגבניות, עם בשר, סתם עם צנים עם מיונז וטונה - סנדביץ` טוניסאי בכאילו... פשוט יאמי. וכל כך קל להכין, רק טיפה סבלנות...
 
 
לימון כבוש שלם
 
משתמשים בלימונים גדולים וצהובים. לשטוף את הלימונים היטב. חותכים את הקצוות של הלימון - כסנטימטר. חותכים את הלימון לשתיים, אבל לא עד הסוף, הופכים וחותכים מהצד השני, לא עד הסוף. יוצרים מעין X, הלימון מחולק לארבע, אבל החתך לא עד הסוף. ממלאים את החתכים במלח.
שמים את הלימונים בצנצנת זכוכית, ממלאים שליש מהצננת בשמן. לסגור את הצנצנת היטב. מוכן לאחר שבוע, מדי פעם לנער את הצנצנת.
 
 
לימון כבוש חתוך - עם שום ופלפלים
 
לימונים צהובים גדולים
פפריקה אדומה מתוקה
3-4 שיני שום, לחתוך קטן מאוד
1-2 פלפלים חריפים
 
לשטוף את הלימונים היטב. לחתוך לעיגולים. להוציא את כל הגרעינים. לשים בצנצנת זכוכית פלפלים חריפים. מעליהם - שכבת לימונים חתוכים לעיגולים. מעל לפזר כפית מלח, פפריקה אדומה מתוקה (ואפשר גם חריפה), שום. מעל - שוב שכבת לימון ושוב שכבת תבלינים. לסגור את הצנצנת היטב. מוכן לאחר שבוע, מדי פעם לנער את הצנצנת.

אין תגובות:

פרסום תגובה