יום רביעי, 11 בספטמבר 2013

אורז עם כרובית וקארי




במסגרת ארוחה ניסיונית וטעימה, כשהרכבתי את כל התפריט ממנות חדשות וטעמים מפתיעים, הכנתי גם אורז עם כרובית. שילוב מעניין שגרם לי לקצת חששות במהלך ההכנה, אבל התברר כמנה צמחונית נפלאה ומהירה. טוב, נו, המטבח ההודי הוא מהמטבחים המנצחים. במיוחד אם אני זאת ששולטת על רמת הפיקנטיות של המנה. וגם פחמימה וירק במנה אחת, פשוט, טעים, מהיר וזמין או במילה אחת - מומלץ. 
מצרכים:
1 בצל, קצוץ דק
כרובית קטנה - לחלק לפרחים קטנטנים
2 עגבניות מרוסקות (השתמשתי בקופסת שימורי עגבניות מרוסקות)
1/2 + 1 כוס אורז
3 כוסות מרק עוף (השתמשתי באבקת מרק עוף)
תבלינים - מלח + פלפל + פפריקה מתוקה + כפית קארי
שמן זית
הכנה:
לחמם בסיר את השמן, להוסיף את הבצל, לטגן כשתי דקות ולהוסיף את הכרובית, לטגן עד הזהבה. להוסיף עגבניות, אורז והתבלינים, לטגן תוך בחישה כשלוש דקות.
להוסיף את המרק, להביא לרתיחה. לכסות ולבשל על אש קטנה 20 דקות. להסיר מהאש, להשהות מכוסה עוד 15 דקות. 
מקור להשראה - בני סיידא, "ברגע האחרון". 



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה