יום שני, 23 בספטמבר 2013

אפונה וגזר ישבו במקרר


תפוחי אדמה זעירים מבושלים בקליפתם. חותכים את תפוח האדמה כשהוא עדיין לוהט באמצע עם סכין ושמים בפנים פרוסה דקה של חמאה. סלט עגבניות. ואיך לא, דג מלוח. או דג מעושן. או השילוב של שניהם... כמה פשוט, ככה טעים. לרוב ככה נראתה ארוחת בוקר של שבת בבית של אמא. בעצם, זאת הייתה בכלל ארוחת בוקר של יום ראשון, כי אז, בילדות הרחוקה שעברה במקום אחר לגמרי, ימי המנוחה שלנו היו שבת וראשון... את המסורת של ארוחות הבוקר האלה לא שמרתי בבית שלי. קודם כל כי אין לי בביתי שותפים לדג מלוח. דבר שני, כי אני אוהבת גיוון. עם כל הכבוד למסורת, שבת בבוקר אני אוהבת להשקיע בארוחת בוקר מיוחדת ושונה כל פעם. הדבר שלא משתנה - סלט ירקות גדול ליד (הרכב הירקות כן נתון לשינוי אך תמיד עגבניות ישלטו בו :)) הנה לביבות מיוחדות וטעימות - לביבות אפונה שבגלל השיר כנראה אצלי היו חייבות לבוא בשילוב עם גזר...
מצרכים:
חצי חבילה אפונה קפואה של סנפרוסט
2 גזרים מגוררים
200 גר' גבינה בולגרית מפוררת
3 כפות גבינה לבנה
2 כפות גבינת קוטג'
1 שן שום
2 ביצים
6 כפות גדושות קמח
כף שמן זית
תיבול: מלח, פלפל שחור
הכנה:
מבשלים את האפונה כחמש-עשר דקות במים רותחים - עד שהאפונה רכה. מסננים ומעבירים למעבד מזון. מוסיפים את שאר המרכיבים חוץ מהגבינה הבולגרית וטוחנים עד שמתקבלת עיסה חלקה. מפוררים לתוך העסה את הגבינה הבולגרית ומערבבים.
בעזרת כף מניחים לביבות בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים בתנור מחומם מראש לחום של 190 מעלות כעשרים דקות.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה