יום שישי, 20 בספטמבר 2013

פאייה ירקות, עוף וקבנוס



תחרות, יש תחרות,
חשובה המהירות,
היום יש תחרות!
נא לשיר בקצב של "חבורת החצר" המקסימה. אתם לא מכירים את "חבורת החצר"? מה, אין לכם ערוץ "הופ!" בבית? חייבים להתחבר, אתם לא יודעים מה אתם מפסידים. קדיחה של שעות על גבי שעות של חבורות אופטימיות שונות ומשונות שמדברות בקולות גבוהים ומצחיקים. מזל שהילד שלי כבר מראה סימני גמילה, אבל השירים והמקצבים עוד חקוקים במוחי הקודח. אז מה לעשות שהאסוציאציה הראשונה לתחרות מתכוני סנפרוסט הייתה שיר של "חבורת החצר"... ובתחרות חייבים להשתתף, לכן הנה מתכון טעים וגם כשר לפסח - לאוכלי קטניות, בוודאי, ושאני אבין למה ליהודי אחד מותר מה שליהודי אחר אסור. או שמותר, או שאסור. אבל לא, יהודים חייבים להקשות ולהתווכח. כי איך שאומרים, שני יהודים, שלוש דעות (או שלושה בתי כנסת).
מצרכים:
עוף מחולק למנות
2 נקניקיות קבנוס פרוסות לעיגולים
3 נקניקיות מרגז פרוסות לעיגולים
1 בצל גדול קצוץ
2 פלפלים, רצוי צבעוניים, לחתוך לקוביות
800 גר' שימורי עגבניות מרוסקות
1 כוס אפונה קפואה של סנפרוסט
4 כוסות מרק עוף (מאבקת מרק עוף)
2 כוסות אורז
מיץ מ-1/2 לימון
תיבול: מלח, פלפל שחור, פפריקה אדומה מתוקה ופפריקה אדומה חריפה, כפית סוכר, כמה עלי דפנה
הכנה:
מחממים קצת שמן בסיר רחב ומטגנים את העוף כ-10 דקות או עד להזהבה. מוציאים מהסיר.
באותו סיר מטגנים את הנקניקיות עד ההשחמה, מוציאים מהסיר.
מטגנים בצל עד להזהבה באותו סיר, מוסיפים את הפלפלים ומטגנים כ-5 דקות. מוסיפים את האורז והתבלינים, מטגנים תוך כדי ערבוב כ-5 דקות נוספות. מוסיפים את העגגבניות, מרק, מיץ לימון, מערבבים את הכל.מסדרים את העוף והנקניקיות בשכבה אחידה מעל האורז. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ-25 דקות. מוסיפים את האפונה, מערבבים שוב ומבשלים כ-10-15 דקות נוספות.
מקור להשראה - מתוך האוצר של "על השולחן".
והנה הצצה לתוך הסיר - מתה על שילוב צבעים הזה -


 פינת הפרגון

כמו שברור מההקדמה, מתכון זה השתתף בתחרות מתכונים בחסות סנפרוסט והגיע לשלב הגמר

אין תגובות:

פרסום תגובה