יום שבת, 21 בספטמבר 2013

כדורי בשר ברוטב עגבניות עם כופתאות



אהבה שלי לבישולים התפרצה בגיל מאוחר יחסית. עד גיל 22 הדבר היחידי שידעתי להכין זה חביתה. גרתי עם שותפה בירושלים, היא הייתה מבשלת מרקי ירקות במטבח של המעונות על בסיס תרכובות מוכנות וכל סוף שבוע היינו נוסעות הביתה וחוזרות לאוניברסיטה עם תיקים מלאים באוכל של אמא. בסיום שנה א' עם כאבי גב מסחיבת התיקים הכבדים וכמה קילוגרמי עודף בזכות הסנדוויצ'ים של הקפטריות כבר הייתי מוכנה לשינוי בגישה... את המטבח גיליתי דווקא בזכות של בעלי (אז - חבר :)) שבישל טעים ובישל בכיף... אחד המתכונים הראשונים שניסיתי - כדורי בשר ברוטב עגבניות, ועד היום זה אחד השילובים האהובים עלינו - כדורי בשר קטנים ברוטב אדום וסמיך על רקע פסטה, אורז או פתיתים. ניסיתי אלף גרסאות ושילובים, אך בעצם כל זה רק תוספות לקונספט הידוע והטעים. הנה גרסה נוספת, בשילוב כופתאות.
  
מצרכים:
לכדורי בשר:
1/2 קילו בשר טחון
ביצה

תפוח אדמה מגורד (לסחוט נוזלים)
1 בצל מגורד (לסחוט נוזלים)
2 כפות פירורי לחם
1 כף דבש
תיבול: חצי כפית מלח, רבע כפית פפריקה אדומה חריפה, כפית פפריקה מתוקה

לרוטב: 
1 קופסה (100 גר') רסק עגבניות
1 קופסה רוטב עגבניות או עגבניות מרוסקות (משתמשת בטומיטנה - 500 גר')

1 כפית דבש
1/2 כוס 
מים רותחים (במהלך הבישול להוסיף עוד במידת הצורך)
תיבול: 
1/2 כפית מלח, 1 כפית סוכר, רבע כפית פפריקה אדומה חריפה, כפית פפריקה אדומה מתוקה
לכופתאות:
1 ביצה
1/2 כפית מלח
כפית פפריקה אדומה מתוקה
3/4 כוס קמח + חצי כפית אבקת אפיה
1/2 כוס מים
הכנה:
לערבב את מרכיבי כדורי הבשר. לטגן קציצות קטנות עד להזהבה קלה.
לערבב את כל מרכיבי הרוטב ולשים להתבשל עד שכדורי בשר יהיו מוכנים. להעביר כדורי בשר לרוטב, להוסיך עוד קצת מים אם צריך ולבשל על אש קטנה.
בינתיים להכין את הכופתאות - לערבב את כל החומרים,בעזרת שתי כפות לשפוך לתוך הרוטב הרותח.
לבשל כחצי שעה על אש קטנה ועם מכסה סגור, לבדוק מדי פעם אם צריך להוסיף מים רותחים.

אין תגובות:

פרסום תגובה