יום שבת, 21 בספטמבר 2013

לביבות כרוב


כמה חבל שבשוקולד אין את כמות הקלוריות של חסה... או לחסה אין את הטעם של שוקולד... מצד שני, בשביל לעשות דיאטה לא חייבים לאכול רק חסה. הנה מתכון שהוא דיאטטי בהחלט (במיוחד אם מוותרים על גבינה צהובה או הולכים על צהובה לייט) וטעים מאוד. קליל גם להכנה וגם לבטן. תכינו קערת סלט ירקות גדולה ליד ואפשר להתחיל שבת בבוקר ללא ייסורי מצפון :)
מצרכים:
כרוב קטן חתוך דק מאוד (הכי קל - במעבד מזון, יוצא כ-2 כוסות כרוב)
1 כף גבינה לבנה
3 כפות גבינה צהובה מגוררת
50 גר' גבינה בולגרית - לפורר/לחתוך לחתיכות קטנות
1 ביצה
3 כפות קמח
1/4 כפית א. אפיה
מלח, פלפל
הכנה:
להשרות את הכרוב החתוך במים רותחים עם קצת מלח לכמה דקות - הכי נוח לשים את הכרוב במסננת ולהניח בתוך סיר גדול עם מים רותחים. ההשריה הופכת את הכרוב לעדין יותר. לסנן את המים ולתת לכרוב להתקרר.
להעביר את הכרוב לקערה, להוסיף את שאר המצרכים ולערבב היטב. לכסות ולהניח במקרר לחצי שעה.
לרפד תבנית לתנור בנייר אפיה, ליצור לביבות בעזרת כף. לאפות כחצי שעה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה