יום שבת, 21 בספטמבר 2013

מה עושים עם כל המצות האלה?..



ביום שישי האחרון התכוננתי לצאת לעבודה. כן, מה לעשות, גם יום שישי וגם חוה"מ ורוב המדינה עדיין בחרופ עמוק ואני יוצאת לעבודה... הכי מבאס זה לנהוג ולראות כבישים ריקים לחלוטין כי כאמור כולם עדין ישנים... ובשביל להגביר את תחושת התסכול, גם ראיתי את הפנים המבואסות של גילעד:
- אמא, את הולכת לעבודה? את עובדת גם היום?..
לקח לו כמה דקות לעכל את האכזבה ואז כשאני כבר בדלת, הוא בא אליי שוב:
- אמא, אני חשבתי על זה. אם תעבדי כל יום אז יהיה לנו הרבה כסף ואם יהיה לנו הרבה כסף אז אנחנו נוכל לטוס לריו דה ז'נרו.
התעלפתי, פשוט התעלפתי. חלום של ילד בן חמש :) לצערי, לא חושבת שנוכל בזמן הקרוב לחסוך מספיק כסף בשביל לטוס לריו דה ז'נרו אבל בהחלט שיפר לי את מצב הרוח בהליכתי לעבודה.
הנה  שתי הצעות לארוחת בוקר / ערב מצויינת לימי פסח בהם לא צריך לרוץ לעבודה. מתכונים שנולדו ברגע של השראה במסגרת מבצע לחיסול המצות. ושריו דה ז'נרו תחכה :)
גרסה מלוחה - לביבות מצה עם גבינות

מצרכים:
4 מצות מפוררות פירורים גסים
3 ביצים
3 כפות גבינה לבנה
כ-150 גר' גבינה צהובה מגוררת
כחצי כוס מים להרטבת המצות
תיבול: כחצי כפית מלח, כרבע כפית פלפל שחור, כחצי כפית פפריקה אדומה מתקוה
הכנה:
שוברים את המצות, מניחים בקערה גדולה ומרטיבים במים, מערבבים. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב. אם רטוב מדי אפשר להוסיף עוד קצת פירורי מצה.
מחממים קצת שמן במחבת, יוצרים לביבות בעזרת כך ומטגנים כמה דקות מכל צד.

גרסה מתוקה - לביבות מצה עם תפוזים

מצרכים:
4 מצות מפוררות לפירורים גסים
1 כוס מיץ תפוזים טרי (מ-2 תפוזים)
קליפה מגוררת מתפוז אחד
2 ביצים
1 גביע יוגורט לבן (150 גר')
2 שקיות סוכר וניל
2 כפות סוכר
הכנה:
לשבור בקערה גדולה את המצות לפירורים גסים. להוסיף מיץ תפוזית וגרידת תפוז, לערבב. להוסיף את שאר המצרכים, לערבב היטב. להשאיר כ-10 דקות עד שהמצה סופגת קצת מהנוזלים. אם נוזלי מדי - אפשר להוסיף עוד כחצי מצה מפוררת.
מחממים קצת שמן במחבת, יוצרים לביבות בעזרת כך ומטגנים כמה דקות מכל צד.

עם ניצול כל כך טעים של מצות חבל בכלל שפסח נגמר. חג שמח :)

אין תגובות:

פרסום תגובה