יום שבת, 28 בספטמבר 2013

רק מרק

עייף לי, קר לי, רעב לי. אם זה המצב לאחר יום עבודה ארוך, הפיתרון המושלם - מרק. כזה שמכינים במינימום מאמצים ובמינימום מצרכים. מי אמר "נמס בכוס"? נמס בכוס - זה למשרד, בבית אפשר להכין משהו יותר מעניין. וגם יותר טעים.
שני מרקים זריזים על בסיס עדשים כתומות, התוספת האהובה שלי למרק.
מרק עוף עם עדשים כתומות וקוואקר

מצרכים:
1 חזה עוף (פרפר), חתוך לקוביות קטנות
1/2 כוס עדשים כתומות
6 כפות קוואקר
1 בצל, קצוץ
2 ליטר מים רותחים
מיץ לימון - לפי הטעם
תיבול: 1/2 כפית כורכום, מלח, פלפל שחור גרוס
הכנה:
לחמם כמה כפות שמן זית בסיר, להוסיף את הבצל ולטגן כמה דקות להזהבה קלה. להוסיף את התבלינים, לערבב, להוסיף חזה עוף ולטגן יחד כמה דקות.
להוסיף את העדשים ואת הקוואקר, לערבב ולהוסיף מים רותחים.
לבשל עד שהעדשים מוכנות (כ-25-30 דקות).
למרק המוכן להוסיף מיץ לימון לפי הטעם.


מקור להשראה (ברוסית)

מרק עדשים כתומות, אורז ובורגול

nצרכים:
1 בצל, קצוץ
1 קופסת עגבניות מרוסקות (550 גר')
1/2 כוס עדשים כתומות
1/4 כוס אורז
1/4 כוס בורגול
2 ליטר מרק עוף / מים רותחים + 1 כף אבקת מרק עוף
תיבול: 1 כף פפריקה אדומה מתוקה, מלח, פלפל שחור
הכנה:
לחמם כמה כפות שמן זית בסיר, להוסיף את הבצל ולטגן כמה דקות להזהבה קלה. להוסיף את העגבניות ואת התבלינים. לערבב ולהוסיף את המרק עוף.
להביא לרתיחה, להוסיף את העדשים הכתומות ואת האורז. לבשל כ-25 דקות, עד שהאורז והעדשים כמעט מוכנים. להוסיף את הבורגול ולבשל כ-10 דקות נוספות, להוסיף מים רותחיים אם המרק סמיך מדי.
גם מרק זה אני אוהבת עם מיץ לימון שכידוע מוסיף המון.


שיהיה חורף נעים וטעים. והרבה גשם, רק אשמח מאוד אם יש אפשרות לארגן שגשם לא יירד בין השעות 07.45 ל-08.15 בבוקר. בדיוק שעת היציאה מהבית עם הילדים לכיוון הגן ובית הספר, אפשר קצת התחשבות ולא להוריד דווקא בדקות האלה את המבול הרציני?.. תודה!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה