הפסח תם ונשלם, בחזרה לגלוטן הטוב והאהוב. ורצוי גם בטעם שוקולדי ובהכנה מהירה. ובמקרה כזה אין על "עוגות יום הולדת" או "עוגות הגן", עוגות בחושות על בסיס קקאו או שוקו האהובות במיוחד על ילדים וגם על אמאות. אין צורך בהפרדת ביצים, מוצרים זמינים שתמיד בבית ובגמר האפיה צריך לשטוף רק קערה אחת. תודו שזה יתרונות משמעותיים עבור אמא עובדת...
עוד גרסה לעוגת קקאו מושלמת בסגנון "עוגות גן". הפכתי אותה ל"בוגרת" יותר על ידי הוספת קצת קפאין - מכורת קפאין שכמוני. קפה בעוגה, קפה בכוס, מה הייתי עושה בלי קפה בכלל...
מצרכים:
½1 כוסות קמח לבן1 כוס אבקת שוקו½ כוס אבקת קקאו כהה1 כפית אבקת סודה לשתיה½1 כפיות אבקת אפייה1 כוס סוכר
1 כף קפה נמס½ כוס שמן קנולה4 ביצים1 כף תמצית וניל
1 כוס מים רותחים
1 כף קפה נמס½ כוס שמן קנולה4 ביצים1 כף תמצית וניל
1 כוס מים רותחים
סירופ ליציקה בגמר האפייה:¾ כוס מים רותחים + 2 כפות סוכר + 1 כף קפה נמס + 2 כפות ליקר קפה
הכנה:
לערבב בקערה את הקמח, אבקת אפיה, סודה, שוקו, קקאו, סוכר וקפה. להוסיף ביצים, שמן ותמצית וניל, לערבב בעזרת הכף או מטרף ידני. כשכל החומרים היבשים נרטבו, להוסיף מים רותחים ולערבב היטב לקבלת בלילה אחידה, דלילה יחסית.
להעביר לתבנית (אצלי שתי תבניות של אינגליש קייק) ולאפות בתנור מחומם מראש ל-170 מעלות כ-40 דקות.
להכין את הסירופ - לערבב את כל החומרים ולצקת על העוגה כשהיא עדיין חמה.
פינת הפרגון
תגובה והמלצת הגולשת ב"תפוז" על המתכון:
עוגת שוקולד פרווהאני שינתי במקום שוקולית הכנתי באבקת פרנ`צ ונילה ויצא משהו משהו
לציפוי העוגה המסתי שוקולד מריר במקרו + חמאה + ריבת תות יער
ותוספת גרוד שוקולד מעל חבל על הזמן
לציפוי העוגה המסתי שוקולד מריר במקרו + חמאה + ריבת תות יער
ותוספת גרוד שוקולד מעל חבל על הזמן
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה