אחת הסיבות הראשוניות שפתחתי בלוג מתכונים (עוד בלוג מתכונים ברשת? אין מספיק?...) זה כי לעשות סדר בתיקיית המתכונים שלי בוורד - זאת משימה שתושלם כנראה רק כשאצא לפנסיה. וזה יקרה בעוד 34 שנים, בתנאי שלא ישנו את גיל הפרישה, בוודאי... ובינתיים בעוד חודש אסתכל לתוך המקפיא ואחשוב - ניסיתי פעם מתכון מעולה לעוף, היה לנו כל כך טעים... ואיך בדיוק אני אמורה להיזכר איפה, מה, למה וכמה..... טוב שיש בלוג - להעלת זיכרונות, גם זיכרונות טעימים.
חיפשתי היום משהו מהיר להכנה. רציתי עוף בתנור. לא רציתי מרינדה של שלוש שעות. ובוודאי שרציתי שיהיה טעים. אז מצאתי מתכון שעונה על כל הדרישות של אימא עובדת, ואפילו מעבר...
הערת הבצל: הכי טעים כשהוא נחרך. אני לא כל כך אוהבת בצל, כדי שהוא "יתקבל" אצלי בצלחת, צריך להיות או חתוך קטן מאוד, שיבלע בטעם של שאר המרכיבים, או שזוף מאוד...
מצרכים:
4 כרעיים או חלקי עוף שלם
בצל גדול - חתוך לחצאי טבעות
לרוטב:
4 כפות קטשופ
4 כפות שמן זית
2 כפות דבש
1 כף חרדל דיז`יון
תבלינים: 1/4 כפית פפריקה, 1/4 כפית מלח, 1/4 פלפל שחור
הכנה:
שוטפים את העוף, מכינים תערובת מכל חומרי הרוטב ומברישים על העוף והבצל. מכסים ברדיד אלומיניום, תנור 180 מעלות כשעה וחצי. להוריד את נייר האלומיניום ולאפות עוד כ-15 דקות להשחמה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה