יום שבת, 28 בספטמבר 2013

הופ, הופ, טרה-לה-לה

הילדה שלי גדלה בעוד שנה. ולמרות שזה צפוי אגיד שוב - איך הזמן טס! כאילו רק אתמול הבאנו אותה הביתה. זר של שושנים ורודות ולבנות ביד אחת וסל-קל עם 3 קילו ו-100 גרם של אושר ג'ינג'י ביד השנייה. שלוש שנים עברו מאז, חייכנו, בכינו, אכלנו, חלינו, צחקנו ובעיקר גדלנו. הילדה בת שלוש, כבר נסיכה לכל דבר. כל ערב לפני השינה היא דורשת שיקראו לה את "האריה שאהב תות". בחנות בגדים בוחרת לעצמה לבד חולצות עם תמונות של הלו קיטי או סתם כל חתול אחר. לכל כלב שרואה ברחוב צועקת "הנה כלב חמוד!" אך מתחילה לבכות מפחד אם הכלב מתקרב אליה מדי (כי בוודאי חושב לעצמו: "הנה ילדה חמודה").. מאכילה, מקלחת ומחתלת את הבובות שלה כמו אמא קטנה למופת. היא אוהבת לראות את "דורה" ו"דייגו", לצייר, לשיר וכשהיא מחייכת - אי אפשר שלא לחייך בחזרה.
לכבוד חגיגות יום ההולדת, לו חיכינו שתינו בקוצר רוח (ונראה לי שאני קצת יותר...), כמו תמיד הכנתי שתי עוגות - למסיבה בגן ולמסיבה בבית. אחד הדברים הכיפיים בחגיגות - לתכנן ולחשוב על העוגה החגיגית (שוקולד, בוודאי), על החיוך של הילד ועל המשאלה שבלב כשמכבים את הנרות - הלוואי שכולן יתגשמו. כבר לא יכולה לחכות ליום הולדת הבא...
לעוגה לגן לא חיפשתי את הטוב מהטוב וחזרתי לכושית הקלה והמנצחת של קרין גורן שכבר נוסתה (וחוסלה) בהצלחה ביום הולדת שנתיים, אז היא הייתה בצורת חתול. הפעם היא הפכה לפרפר יפה ומקושט בצבעי ורוד וסגול, כיאה לנסיכות אמיתיות.
עוגת שוקולד שילדים אוהבים - פרפר




מצרכים (הכפלתי את המתכון המקורי ב-1.5 לקבלת עוגה גבוהה בתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ):
1/3 1 כוס שמן
1/2 1 כוס סוכר
6 ביצים
1/2 1 כוס אבקה להכנת שוקו
1/2 1 שמנת חמוצה (300 מ"ל, חצי מהכמות - שמתי יוגורט לבן חמוץ במקום)
1/2 1 כוס קמח רגיל + 1/5 1 כפית א. אפיה (או קמח תופח)
לציפויחצי כוס שמנת מתוקה
120 גר' שוקולד חלב או מריר
הכנה:
לערבב ביחד (לא חייבים מיקסר) את כל המצרכים לפי סדר הופעתם במתכון.
להעביר לתבנית ולאפות כ-35-40 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות.
להכנת הציפוי:
לחמם את השמנת המתוקה לסף רתיחה, לצקת מעל השוקולד ולערבב היטב עד שכל השוקולד נמס. לתת לעוגה להתקרר ולצקת עליה את הציפוי.
אבל לפני שלב הציפוי יש לנו קצת כיף לעשות...
לתת לעוגה להתקרר לגמרי. לשחרר מהתבנית ולהפוך על המגש - כדי שמשטח עבודה יהיה ישר יותר.
לחתוך בדיוק באמצע לשני חצאים שווים.
מהצד החתוך (הצד הישר) בעזרת סכין חדה לחתוך שני חצאי עיגול לקבלת צורת כנף של פרפר.

לעשות אותו הדבר עם החצי השני של העוגה.
את חצאי העיגול הגדולים יותר שומרים (את הקטנים יותר לאכול עם קצת (אמרתי, קצת!) מהציפוי כי חייבים לבדוק איך יצאה העוגה...)
את שני חצאי העוגה הופכים עם הצד העגול "גב אל גב". בינהם מניחים ומצמידים את חצאי העיגול שחתכנו מהכנף - כך שמקבלים עיגול שלם שהוא "גוף" הפרפר

מצפים בציפוי שוקולד ומקשטים עם סוכריות צבעוניות. לא לשכוח את המחושים - אפשר להניח בתור המחושים סוכריות ליקריץ, אני השתמשתי בנרות מיוחדים שקניתי.


לגבי העוגה השנייה - בחרתי לנצל את עונת הדובדבנים הקצרה ולהכין עוגת דובדבנים עם שוקולד מריר, אחד השילובים הכי אולטימבטיים שיש - יש כבר כמה גרסאות שונות (וטעימות) אצלי בבלוג, אך מי סופר (את הקלוריות)...
והקישוטים - טרם החלטתי מה בדיוק יצא לי. לפי התכנון המקורי רציתי לעשות עוגת בלונים, אך נראה לי שזה יותר יצא זר פרחים.... אז נקרא לזה זר בלונים, העיקר - יצא טעים והנסיכה אהבה.
מצרכים (ל-2 תבניות אינגליש קייק או תבנית עגולה מתפרקת בקוטר 26 ס"מ)
1/2 כוס שמן
50 גר' חמאה מומסת
3 ביצים
1 כוס חלב
200 גר' שמנת חמוצה
1/2 1 כוסות סוכר
קמצוץ מלח
1/2 1 כוסות קמח
1/2 כוס קקאו
2 כפיות א.אפיה (1 שקית)
1 כוס דובדבנים (טריים או קפואים, מגולענים. במידה ומשתמשים בקפואים - אין צורך להפשיר)
2 כפות קמח נוספות
100 גר' שוקולד מריר שבור לקוביות קטנות (או שוקולד צ'פס)
לציפוי:
120גר' שוקולד מריר
1/2 כוס שמנת מתוקה
הכנה:
בקערה גדולה (לא חייבים מיקסר) לערבב יחד את החמאה עם השמן, הביצים, החלב, השמנת החמוצה והסוכר לקבלת תערובת אחידה.
להוסיף את הקמח, את הקקאו ואבקת האפיה ולערבב רק עד קבלת תערובת אחידה.
לערבב את הדובדבנים עם 2 כפות קמח הנוספות (לספיגת נוזלים). להוסיף את הדובדבנים ואת השוקולד המריר לבצק, לערבב קלות לפיזורם בבצק.
להעביר לתבנית ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות כ-40 דקות.
לחמם את השמנת המתוקה לסף רתיחה, לצקת מעל השוקולד ולערבב היטב עד שכל השוקולד נמס. לתת לעוגה להתקרר ולצקת עליה את הציפוי (להשאיר כמה כפות מציפוי השוקולד לקישוט)
ועכשיו שוב לקטע הכייפי שבהכנת עוגת יום הולדת:
מצרכי עזר:
3 עוגיות עגולות גדולות (עוגיות סנדוויץ')
סוכריות צבעוניות - בשלושה צבעים שונים וסוכריות נוספות ל"זר"
כמה כפות מציפוי השוקולד של העוגה
לטבול את העוגיות בציפוי השוקולד מצד אחד (בסוד - כמה שזה שדרג את טעמן של העוגיות הקנויות!) ולפזר מעל בצפיפות סוכריות מהצבע הנבחר. להניח את הבלונים (הפרחים?) על העוגה.



לקשט עם סוכריות נוספות





להכניס נרות ולשיר "הופ, הופ, טרה-לה-לה!"



ובוודאי חייבים תמונה של הנסיכה בכבודה ובעצמה, מדגמנת חולצת יום הולדת מיוחדת שעוצבה על ידי גיסתי
ועוד אחת...
מזל טוב לילדה שלנו ♥

2 comments:

  1. היי לגבי עוגת הפרפר
    מאוד רוצה להכין אותה לבת שלי שתיהיה בת 4 בשבת הקרובה
    האם העוגה מתאימה לגן ל33 ילדים?
    האם המתכון הוא כבר אחרי ההכפלה או שצריך להכפיל את הכמות שתיהיה לתבנית 26

    השבמחק
    תשובות
    1. היי.
      מתנצלת על העיכוב בתשובה.
      המתכון כמו שהוא מובא כאן הוא כבר אחרי ההכפלה ב-1.5
      לגבי 33 ילדים - גם אני הבאתי את העוגה לגן לקבוצה של כ-30 ילדים. נורא דאגתי לגבי הכמות, כי אחרי שחותכים חלקים מהעוגה לצורך העיצוב, היא נראית קטנה... אך היא גבוהה וחתכתי למנות קטנות (ילדים גם ככה משאירים חצי) והספיק לכולם, כולל גננות...
      ואם בא לך, את יכולה להכפיל את הכמות פי 2 ולא פי 1.5 (לנוחיותך בחישוב, כאן מתכון לפי כמויות מקוריות - http://blozugi.blogspot.co.il/2013/09/birthday2c.html) ) ולעשות בנוסף לעוגה הגדולה כמה עוגות קטנות בתבנית מאפינס (אופים אותם פחות זמן בוודאי), לקשט באותם הצבעים כמו פרפר ולהניח ליד העוגה הגדולה. בחלוקת העוגה כמה מהילדים יקבלו חצי מאפינס ואז בטוח מספיק לכולם.
      והכי חשוב - שיהיה במזל טוב :)

      מחק