יום חמישי, 1 באוקטובר 2015

בסוף הקיץ שוב אשב בין ידידים, ונאכל ארוחת בוקר טעימה.

שבועיים של חג-שבת-חג. כמה כיף, חבל שתכף נגמר. בשבילי שבועיים אלה מסמלים את המעבר מקיץ לחורף - והגיע הזמן באמת. מתגעגעת למרקים ולטיולי שבת בטבע לאחר הגשם. טיולים של ירוק ושל כיף ו-200 תמונות של ילדים על רקע העץ הזה וגם העץ ההוא, צ'ק אין בפייסבוק, ארוחת צהריים טובה במסעדה בדרך חזרה הביתה ואדרנלין שנותן את הכוח להתחיל את השבוע כמו שצריך. והנה כבר כשנכנסת לרכב לא ממהרת להדליק מזגן, אפשר לפתוח חלון ולא להרגיש כסטייק על המנגל. אפשר להוציא שמיכה דקה ולכסות את הילדים בלילה. עדיין לא זמן התה והמרק, אך גם זה תכף יבוא. בינתיים נהנית מהחגים, מהביחד בבית שקצת מאריך לי את תקופת הקיץ הנפלאה של חופשת הלידה שנגמרה. עוד טיפה מארוחות בוקר משותפות רגע לפני הכניסה לשגרה במשרה מלאה. מכאן- ועד פסח. וזה יעבור ממש מהר, כי כבר סיכמנו שהזמן טס כשנהנים.

אורחת בוקר קצת אחרת - לחמניות מהירות הכנה עם מגע עדין שח טחינה, הכי טעימות מיד אחרי האפייה (אך אפשר גם לשמור כמה ימים במקרר או להקפיא ולחמם / להפשיר בתנור) וסלט שהוא לא סלט סטנדרטי של עגבנייה-מלפפון-חסה. אם שילוב של ענבים וגבינה בולגרית נשמע מוזר - תזכרו במסורת האולטימטיבית של הקיץ - אבטיח וגבינה בולגרית. כשהניגוד בין מתוק ומלוח מבליט את שני הטעמים, ארוחת בוקר שהכי התאימה לי לציין את סוף הקיץ.

לחמניות קוטג' וטחינה מהירות




מצרכים (לכ-25 לחמניות קטנות או מאפינס)

2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
1/3 כפית מלח
1 כפית סוכר
250 גר' גבינת קוטג'
100 מ"ל יוגורט לבן חמוץ
2 כפות טחינה גולמית
2 כפות שמן זית

לציפוי: ביצה טרופה + כרבע כוס שומשום

הכנה:

לערבב את הקמח עם אבקת האפייה, המלח והסוכר. להוסיף את כל שאר המצרכים ולעבד (עם כף ואחר כך ידנית, לא חייבים מיקסר) לקבלת בצק מעט דביק.

ליצור מהבצק כדורים בגודל כ-4 ס"מ ולסדר עם מרווחים על תבנית אפייה מרודפת בנייר אפייה (אפשר לאפות גם בתבניות מאפינס - כדאי לשמן את השקעים לפני).

להבריש בביצה טרופה ולפזר מעל מעט שומשום.

לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ-25-30 דקות, עד שהלחמניות זהובות ויבשות גם מלמטה.

למתכון שלי באתר של FoodsDictionary עם טבלת ערכים תזונתיים 







סלט ענבים וגבינה בולגרית




מצרכים:

200 גר' ענבים
100 גר' גבינה בולגרית מפוררת 5%
70 גר' אגוזי מלך שבורים לחתיכות גסות
3 עלי חסה גדולים

לרוטב:
2 כפות שמן זית
1 כף דבש
1 כף חומץ בלסמי
1/4 כפית פלפל שחור

הכנה:

לקרוע את החסה לחתיכות גדולות. להוסיף לקערה יחד עם שאר המרכיבים של הסלט.

בקערית נפרדת לערבב את כל המצרכים לרוטב. לשפוף מעל הסלט ולערבב בעדינות.

למתכון שלי באתר של FoodsDictionary עם טבלת ערכים תזונתיים 




תגובה 1:

  1. עשיתי את הלחמניות עם הטחינה. אמנם לא היה לי מספיק קוטג אז פיציתי בעוד יוגורט ויצא משו משו. תודה

    השבמחק