יום חמישי, 21 במאי 2015

המרענן הרשמי לקיץ הקרוב. צזיקי - מרק יוגורט ועשבי תיבול

לפני כמה שנים, בחיפוש תמידי אחרי מתכונים מרעננים לאירוח חלבי בכלל ושבועות בפרט, חשבתי על שילוב כמה מרקים קרים בארוחה, כמו גספצ'ו וצזיקי. רעיון שהתברר כמנצח - המרענן הכי טוב שאפשר לבקש בין ביס גבינה וביס פחמימה. מתכון לגספצ'ו כבר קיים בבלוג, אחד המתכונים הראשונים שפרסמתי עוד בגלגלו הקודם של הבלוג בפלטפורמה כתומה של תפוז, מרק טעים מאוד עם תמונה מזעזעת ביותר שעושה עוול רציני למתכון ולא בדיוק מעוררת תאבון. מאז כמה פעמים שהכנתי עוד לא יצא לי לצלם תמונה ולהחליף את הקיים במשהו ראוי יותר (הרבה מתכונים ראשונים שלי זועקים למתיחת פנים שכזו, ולא מגיעה לכך בכלל...). בינתיים אפשר להציג את בן זוגו המפורסם של גספצ'ו הספרדי, המגיע אלינו מיוון ומתורכיה.


מצרכים:

4 גביעי יוגורט לבן חמוץ 3% (בסגנון דנובה, 200 מ"ל כל אחד, סה"כ 800 מ"ל יוגורט. אפשר ומומלץ גם להשתמש באריזות גדולות של יוגורט תנובה, הנמכרות באריזות גדולות של ליטר - ליטר וחצי, ויותר, למכורים כבדים בלבד)
1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה 15%
2 מלפפונים
3 שיני שום גדולים
עשבי תיבול: עלי נענע ללא הגבעולים, שמיר (אפשר להוסיף עוד עשבי תיבול שאוהבים)
2 כפות שמן זית
תיבול: כחצי כפית מלח, כרבע כפית פלפל שחור גרוס, כחצי כפית סוכר

הכנה:

במעבד מזון מצויד בלהב פלדה להניח מלפפונים, עשבי תיבול ושום. לקצוץ דק.

לערבב עם יוגורט, שמנת חמוצה  ושמן זית, לתבל לפי הטעם.




הע/ארות

אין. הכל פשוט. גם אם התפריט לשבועות כבר סגור - את הצזיקי אפשר להכין ברגע האחרון. שלוש דקות עבודה ויש מנה מנצחת ולא שגרתית על השולחן.



הרבה תמונות ביחס למתכון הקצר. פשוט בנוסף לטעם, צזיקי גם מאוד פוטוגני. אז קצת נסחפתי.


למתכון שלי עם ערכים תזונתיים באתר המועלה FoodsDictionary - כאן 



וזה מה שנשאר בסוף... שיהיה חג גבינות שמח.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה