יום שבת, 27 בדצמבר 2014

עוגת שיש תפוזים

מזג האוויר המשתנה, מצליח לעורר בכולם תחושה של עייפות. ההתלהבות הראשונית מסיום הקיץ עברה מזמן. סוף דצמבר. תקופה, בה - סוד כמוס של מכורת אפייה שכמוני - אפילו מזמינים פיצה הביתה. מזמינים, משלמים, אוכלים, נהנים - ואומרים בסוף שאני מכינה פיצה הרבה יותר טובה. ובינתיים בלוגי קצת מוזנח ועזוב ולא מתעדכן, נושבות בו רוחות הסתיו ומגללות גללי אבק בפינות...

נעבור גם את זה. נשב על המרפסת, נספור ציפורים נודדות, נשתה תה חם ונאכל פרוסת עוגה. בחושה, פשוטה, טעימה. לדוגמא, עוגת שיש תפוזים. רכה-רכה, עם ריחות של חורף ופרדס וגשם של שלשום. מהפשוטות והישנות האלה, שהן המסוכנות ביותר - כי פרוסה גוררת פרוסה...



מצרכים (ל-2 תבניות אינגליש קייק)

6 ביצים
3/4 כוס שמן
2 כוסות סוכר
1 כוס מיץ תפוזים
1/2 2 כוסות קמח + 1 שקית אבקת אפייה
2 כפות ברנדי
1 כף קקאו

הכנה:

להקציף במיקסר את הביצים. להוסיף בזרם דק את הסוכר, תוך כדי ההקצפה. להמשיך להקציף לקבלת קצף גבוה.

להוריד את מהירות ההקצפה. להוסיף לסירוגין בזרם דק את השמן, המיץ והברנדי והקמח ואבקת האפייה. לעבד לבלילה אחידה ואוורירית.

להעביר לתבניות, ככוס מהבלילה להשאיר בקערה. להוסיף לה כף קקאו ולערבב בזהירות. למזוג את הבלילה החומה לתבניות ו"לשייש" עם הסכין (להכניס סכין לתוך הבלילה - לא עד הסוף - ולערבב בעדינות בתנועות מעליות מספר פעמים).

לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 175 מעלות כ-40 דקות.

הע/ארות:

- אפשר לוותר על ה"שיש" ולהכין עוגת תפוזים טעימה. פשוט לא מפרידים חלק מהבצק ולא מוסיפים קקאו.

2 comments:

  1. אם מרפסת, בלי מרפסת... פשוט ונהדר! גם אני חובבת עוגות שמתחילות בביצים מוקצפות. למדתי שבצורה הזו מתקבל מרקם אוורירי במיוחד.

    שנה נהדרת ומוצלחת שתהיה,
    אלה

    השבמחק
    תשובות
    1. המרקם אכן יותר אוורירי כשמקציפים ביצים. העיקר לא להפריד, זה משום מה מעצבן אותי :)
      שנה נהדרת גם לך. טעימה ונעימה.

      מחק