יום שלישי, 24 בספטמבר 2013

קציצות ברוטב חמוץ - מתוק


הילדון שלי כשהיה בן שלוש החליט פתאום שהוא לא רוצה להיות מתוק יותר. אם היינו אומרים לו שהוא מתוק, היה מתעצבן ואומר שהוא לא. "אבל אתה באמת מתוק" - ניסינו לשכנע אותו. "לא, אני חמוץ! כמו לימון!" - עונה הילד העקשן. מזל שמצאנו פשרה והחלטנו שהוא בטעם חמוץ - מתוק. הפשרה התקבלה על הצדדים גם כי הילד החמוץ - מתוק שלנו וגם אנחנו מאוד אוהבים שילוב חמוץ - מתוק באוכל. ובתור רוטב, עם קציצות עוף או הודו זה פשוט נהדר. הנה מתכון ג'ינג'י צבעוני בטעמי חמוץ - מתוק/
מצרכים:
500 גר' חזה הודו (או עוף) טחון
2 בצלים גדולים קצוץ דק
4 גזרים גדולים - לגרד על מגרדת גסה
1/2 כוס פירורי לחם
3 ביצים
מיץ משני לימונים גדולים
סוכר לפי הטעם - כ-1-2 כפות
תיבול: מלח, פלפל, חצי כפית קינמון, חצי כפית בהרט
הכנה:
מטגנים בצל עד להזהבה, מוסיפים את הגזר ומטגנים יחד כ-2 דקות.
מניחים את הבשר הטחון בקערה, מוסיפים פירורי לחם, חצי מכמות הבצל והגזר המטוגנים, ביצים, מלח, פלפל ובהרט. מערבבים היטב ורצוי לתת לתערובת לעמוד כחצי שעה.
ליצור קציצות קטנות ולטגן במחבת עם מעט שמן לגוון זהוב.
בינתיים במחבת נוספת מוסיפים לתערובת הבצל והגזר שנשארה את מיץ הלימון, כ-2 כוסות מים רותחים ומביאים לרתיחה. מוסיפים לפי הטעם את הסוכר, מלח, פלפל שחור וקינמון. להעביר למחבת עם הרוטב את הקציצות המטוגנות ולבשל יחד על להבה בינונית כ-20 דקות.
אוכלים עם אורז לבן. יאמי :)

אין תגובות:

פרסום תגובה