יום שני, 30 בספטמבר 2013

בנימה אישית - קינוחים אישיים, גם לפסח

בחנוכת הבית שעשיתי (לפני כחצי שנה, כבר סיפרתי לכם שהזמן טס... כשנהנים?..) גיליתי לעצמי סוג חדש של קינוחים. כשמארחים קבוצה גדולה של אנשים, האופציה הנוחה והאלגנטית ביותר - קינוחים אישיים בכוסות (חד פעמי - יש יפים ובשפע, חוסך את הטרחה אחר כך, וגם כי מי מחזיק במלאי 30 כוסיות זהות להגשה?...). הטרחה קטנה, אין צורך בתנור ואין ספור אופציות לגיוון. העיקר - לוודא שיש מספיק שוקולד מריר במזווה (כי אין דבר כזה יותר מדי שוקולד). כאן שתי אופציות שאפשר להתאים גם לפסח, אם כבר מדברים על אירוח רב משתתפים.
מוס גבינה אישי עם רוטב שוקולד ופירורים
מצרכים:
למוס גבינה
1 מיכל שמנת מתוקה
3/4 כוס חלב
1 שקית אינסטנט פודינג וניל
1 גביה (250 גר`) גבינה לבנה
1/3 כוס סוכר
לרוטב שוקולד
1/2 מיכל שמנת מתוקה
100 גר` שוקולד מריר 
לפירורים
8 עוגיות פטיבר או 1/2 כוס קורנפלקס
1/2 כוס אגוזי מלך
הכנה:
מוס גבינה:
להקציץ את השמנת והחלב עם אבקת הפודינג לקצפת יציבה
בקערה נפרדת לערבב את הגבינה והסוכר, לקפל את הקצפת לתוך תערובת הגבינה לקבלת מוס חלק ואחיד.
למלא כוסות הגשה במוס - בערך עד 3/4 כוס.
הכנת הרוטב:
לחמם את השמנת והשוקולד במיקרוגל כדקה - דקה וחצי ולערבב עד לקבלת רוטב חלק.
למזוג את הרוטב מעל מוס גבינה ולהכניס למקרר.
הכנת ציפוי הפירורים:
לעבד את הפטיבר (או הקורנפלקס) יחד עם האגוזים במעבד מזון לקבלת פירורים (לא לטחון לאבקה).
לפזר את הפירורים מעל רוטב השוקולד, רצוי סמוך להגשה.
לשמור במקרר עד להגשה. אפשר גם להקפיא ולהפשיר כמה דקות בחוץ לפני ההגשה. 


גנאש שוקולד ופירות

מצרכים:
לגאנש:1 מיכל שמנת מתוקה
250 גר` שוקולד מריר
2 כפות ברנדי
לקצפת:1/2 מיכל שמנת מתוקה
1/3 שקית אינסטנט פודינג בטעם שוקולד
פירות לפי בחירה - תותים, תפוזים, שזיפים, פסיפלורה, כל דבר שאוהבים. אצלי: נקטרינות ואפרסמון.
הכנה:
להכנת הגנאש לחמם את השמנת והשוקולד במיקרוגל כדקה - דקה וחצי ולערבב עד לקבלת רוטב חלק. להוסיף את הברנדי. למזוג את הרוטב לכוסיות הגשה - כשליש מגובה הכוס.
לפרוס את הפירות לקוביות קטנות ולסדר מעל רוטב השוקולד.
להקציף את השמנת המתוקה עם פודינג שוקולד לקצפת נוקשה. להזליף מעל הפירות.
לשמור במקרר עד להגשה. אפשר גם להקפיא ולהפשיר כמה דקות בחוץ לפני ההגשה.


חג שמח
:)

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה