יום שישי, 13 בפברואר 2015

בראוניז מרשמלו

כשקר - לא סופרים קלוריות. המציאות האכזרית אינה מאפשרת לעשות את מה שהכי רוצים במזג האוויר הסגרירי - להישאר מתחת לשמיכת הפוך עם ספר טוב ומוזיקה נעימה. ילדים, משכנתא, עבודה. לשים מדיח, לתלות כביסה. ומה עם קצת פינוק, אנרגיה זמינה לגוף? ברור ששוקולד היא התשובה האולטימטיבית. ומה קורה אם מצרפים לשוקולד מרשמלו ו...עוד קצת שוקולד? נכון, תענוג שמיימי ומוות לדיאטה. על זה נשלם באביב. דיאטה אחרי פסח. עכשיו, כשקר כל כך, לא סופרים קלוריות.



מצרכים (לתבנית מלבנית 23 על 33 ס"מ - תבנית בינונית חד פעמית)

125 גר' שוקולד מריר
125 גר' חמאה
1/3 1 כוסות סוכר לבן
1 כפית תמצית ווניל
4 ביצים
1 כוס קמח לבן רגיל

לציפוי:
50 גר' שוקולד מריר שבור לקוביות
100 גר' מרשמלו, חתוך עם מספריים לחתיכות

הכנה:

להניח בקערה גדולה את השוקולד יחד עם החמאה ולהמיס במיקרו לתערובת נוזלית, לערבב היטב ולהניח בצד להצטנן כמה דקות.

להוסיף את הסוכר ואת תמצית הווניל ולערבב היטב. להוסיף את הביצים, אחת בכל פעם, לערבב היטב לתערובת אחידה לאחר כל הוספה.

להוסיף את הקמח ולערבב רק עד הקמח מתאחד עם התערובת.

להעביר את התערובת לתבנית ולאפות במשך כ-25 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות.

להוציא מהתנור כשהחלק העליון של הבראוניז עדיין קצת רך, לפזר מעל את השוקולד ואת המרשמלו ולהחזיר לתנור לכ-5 דקות נוספות, עד שהמרשמלו מתחיל קצת להשחים.


למתכון באתר FoodsDictionary עם ערכים תזונתיים (האמת.. לא כל כך נורא.... תלוי בגודל הפרוסה, כמובן...)



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה