יום חמישי, 26 בספטמבר 2013

מהר, לפני שייגמר - קראמבל תפוחים לפסח



הפסח אוטוטו נגמר. נהניתי משגרה של חג, חצי יום עבודה של חול המועד, שבת, עוד חצי יום עבודה, שוב חג והרבה הרבה טיולים על ילדים. חבל שנגמר, כמו כל הדברים הטובים. ואם על דברים טובים מדברים, אז מהר לפני שייגמר, חייבת לחלוק מתכון קל ונפלא לקינוח מושלם.
כמו כל קראמבל, להגשה אסטטית יותר מומלץ לאפות בכלים אישיים. אני הכנתי בתבנית גדולה, מערימים עם כף בצלחת, בטעם זה לא פוגע.טעים קר מהמקרר, טעים בטמפרטורת החדר ואם לחמם שלושים שניות במיקרו ולשים כדור גלידת וניל מעל - הופך לתענוג שמיימי. באמת חבל שנגמר :)
מצרכים:
6 תפוחי עץ, קלופים (השתמשתי בגרני סמיט ופינק ליידי)
מיץ לימון מחצי לימון גדול
2 שקיות סוכר וניל
2 כפות סוכר חום
2 כפות דבש
2 מצות, מפוררות לחתיכות קטנות
1/2 כוס סוכר רגיל (אפשר פחות, בהתאם למתיקות של התפוחים)
1/2 כוס שקדים, מולבנים ופרוסים
1/4 כפית קינמון
100 גר' חמאה, מומסת
הכנה:
לפרוס את התפוחים דק מאוד (עם קולפן תפוחי אדמה או מעבד מזון שעושה את העבודה בשנייה), לסחוט מיץ לימון מעל.
להוסיף לתפוחים סוכר וניל, סוכר חום ודבש ולערבב. לשטח בתבנית אפיה, להדק מעט.
לערבב שברי מצה, סוכר, שקדים וקינמון. להוסיף חמאה ולערבב עד שהחמאה נספגת. לסדר מעל התפוחים בתערובת הפירורים בלי להדק.
לאפות כ-20 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות, עד הזהבה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה