אפשר לראות מרשימת המתכונים אצלי בבלוג את האהבה הגדולה שלי לשילוב פירות הדר באוכל - בתבשילי בשר, בסלטים ובוודאי בעוגות, תמיד מוסיף רעננות וטעם נפלא. והנה עוגה לימונית נהדרת, מהירת הכנה, טעימה גם כשהיא עדיין חמימה ולכן מושלמת לאירוח בהתראה קצרה.
מצרכים:
3/4 1 כוסות קמח + 1 כפית אבקת אפיה + 3/4 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כוס סוכר
קליפה מגוררת מלימון גדול
1/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי
150 גר' יוגורט לבן
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
75 גר' חמאה מומסת
2 כפות לימונצ'לו (לא חובה, אני אוהבת תוספות אלכוהוליות בעוגה)
1 כוס סוכר
קליפה מגוררת מלימון גדול
1/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי
150 גר' יוגורט לבן
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
75 גר' חמאה מומסת
2 כפות לימונצ'לו (לא חובה, אני אוהבת תוספות אלכוהוליות בעוגה)
לזיגוג:50 גר' אבקת סוכר
3 כפות מיץ לימון טרי
2 כפות מים
3 כפות מיץ לימון טרי
2 כפות מים
הכנה:
מערבבים יחד בקערה קמח, אבקת אפיה וסודה לשתיה. מוסיפים סוכר וקליפת לימון ומערבבים. יוצרים גומה במרכז.
בקערה קטנה טורפים יחד יוגורט, מיץ לימון, ביצה, תמצית וניל וחמאה מומסת. יוצקים את התערובת לגומה שבתערובת הקמח. מערבבים את הנוזלים לתוך החומרים היבשים במזלג רק עד שהחומרים היבשים נרטבים, התערובת לא צריכה להיות חלקה.
מעבירים את התערובת לתבנית (אצלי - תבנית מלבנית ח"פ). אופים בתנור מחומם מראש לחום של 170 מעלות כ-35 דקות.
מערבבים את כל חומרי הזיגוג. מוציאים את העוגה מהתנור. מנקבים את פני העוגה החמה בקיסם עד חצי עומק העוגה. יוצקים מיד את הזיגוג ומניחים לו להיספג.
מקור: דנית סלומון, "מתוק בלב"
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה