יום ראשון, 29 בספטמבר 2013

עוגת גבינה ועוגיות שוקולד

אין דבר כזה - "בוקר טוב" - אמרה לי פעם חברה. "בוקר בהגדרתו כ"בוקר" לא יכול להיות טוב". בוקר תמיד בא מוקדם מדי. בוקר - זה לפתוח עיניים, לקפוץ מהמיטה ולהתחיל את מירוץ היום. בוקר - זה לארגן, להסיע, לרוץ, להגיע לעבודה, להדליק מזגן ולהכין קפה. ואם יש גם מאפה במשרד - אז בבקשה, גם בוקר יכול להיות בוקר טוב... ואם המאפה הוא עוגת גבינה?... עם עוגיות שוקולד?.. ובכן, בוקר טוב לכם! 

(לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ):
לבסיס:
250 גר` עוגיות שוקולד
80 גר` חמאה, מומסת
למלית:
750 גר` גבינה לבנה
1 כוס סוכר
2 כפות קורנפלור
4 ביצים (להפריד לחלמונים וחלבונים)
1 כף קליפת לימון מגוררת
כ-100 גר` עוגיות שוקולד
50 גר` שוקולד מריר, שבור לקוביות קטנות או שוקולד צ`יפס
לציפוי:
2 גביעי שמנת חמוצה
2 כפות סוכר
כמה עוגיות שוקולד נוספות - מפוררות דק
הכנה:
במעבד מזון מצויד בלהב פלדה לרסק את העוגיות המיעודות לבסיס העוגה לפירורים דקים. להוסיף את החמאה המומסת ולעבד כמה שניות נוספות.
לרפד את תחתית תבנית האפיה בנייר אפיה. להעביר את התערובת הפירורית לתבנית ולהדק היטב. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ-10 דקות.
בינתיים להכין את המלית: לשים בקערה את הגבינה, את הסוכר, את הקורנפלור, את החלמונים ואת קליפת הלימון ולערבב היטב לתערובת אחידה. להוסיף את פירורי העוגיות ואת השוקולד ולערבב.
להקציף את החלבונים לקצף נוקשה ולערבב עם תערובת המלית. לצקת על הבצק האפוי ולאפות כשעה נוספת.
להוציא מהתנור, לא לכבות את התנור. להעביר סכיון בין דופן התבנית והעוגה.
להכנת הציפוי: לשים את תבנית העוגה בתבנית תנור גדולה - כדי שהציפוי לא יגלוש. לערבב את השמנת החמוצה עם הסוכר ולצקת על העוגה באופן אחיד.
להחזיר לתנור לשתים - שלוש דקות נוספות, לכבות את התנור ולצנן את העוגה בתוכו.
לפזר מעל הציפוי עוגיות שוקולד מפוררות.



מקור להשראה: בני סיידא, עוגות גבינה

אין תגובות:

פרסום תגובה